Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένα τραγούδι για τη Θεσσαλία

Thessalia kalitexnes aftopsia plimiropatheis

Ένα τραγούδι για τη Θεσσαλία

  • Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επιφανείς καλλιτέχνες για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών – Στη Λάρισα χθες Νταλάρας, Φάμελλος, Συναδινός και Παπανικολάου

Θετικά απάντησαν στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Φάμελλος και μέσω αυτών δεκάδες επιφανείς καλλιτέχνες που σχεδιάζουν τη διοργάνωση ενός τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μαραθώνιου για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Φάμελλος και ο τηλεοπτικός παραγωγός Φάνης Συναδινός βρέθηκαν χθες στη Λάρισα μετά από πρόσκληση του Δ. Κουρέτα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας. Μαζί τους και ο Λαρισαίος εικαστικός και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Κατσίγρα, Χρήστος Παπανικολάου.

Μάλιστα η ομάδα των καλλιτεχνών επισκέφθηκε μαζί με τον Περιφερειάρχη περιοχές της Κάρλας που παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένες και συναντήθηκαν με τους πλημμυροπαθείς – κυρίως αγρότες – της περιοχής, σε μια προσπάθεια να έχουν πραγματική εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία από τον Daniel, συνοδευόμενοι από τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Δ. Τσέτσιλα. Νωρίτερα ο Δ. Κουρέτας τους ενημέρωσε διεξοδικά για τις καταστροφές που υπέστη όλη η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες, τις προσπάθειες ανασυγκρότησης που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών.

Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες σκοπεύουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μαραθώνιο (πιθανότατα μέσω της ΕΡΤ) στον οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 τραγουδιστές, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ενισχύουν τους ανθρώπους κυρίως των παρακάρλιων περιοχών, οι περιουσίες των οποίων χάθηκαν στην πλημμύρα.
Total
0
Shares
Previous Article
Νόμος και Ελευθερία - Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος) - Φωτογραφία: Προπαγάνδα αλλά και Εργαλείο Αφύπνισης - Ποίηση και Πολιτική - Η βαλίτσα του Ταξιδιώτη - Ένα εκκλησάκι οικόσημο της Δονούσας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Βίοι παράλληλοι - H Τραγωδία των Τεμπών: Aνθρώπινο Λάθος και Κρατική Αβελτηρία - Η πρώτη επέτειος του Ουκρανικού πολέμου: Οι διαψεύσεις και οι προοπτικές για ειρήνη - Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα - Στο λυκαυγές ενός άλλου κόσμου: Προοπτικές και Ευθύνες… - Τρία βιβλία για μία ασφαλή πλοήγηση στην εποχή της μετα-πραγματικότητας - Αλλάζουν οι θρησκείες; - Μικρασιατική Καταστροφή: Μνήμη που πληγώνει… - Ένας άδικος θάνατος και μία δίκαιη εξέγερση - Τουρκικός μεγαλο-Ιδεατισμός ή η παράνοια του νέο-Οθωμανισμού;

Ο ουκρανικός πόλεμος και οι δύο σχολές σκέψης για τον τερματισμό του: Ειρήνη ή Δικαιοσύνη;

Next Article
astynomia 2024 new 1

Συνελήφθη ένας άνδρας στην Καρδίτσα για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας