Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

Την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας- πρώην Α Λύκειο- και η ενοποίηση του με το άλσος Παυσίλυπο. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με την ολοκλήρωση του οποίου η πόλη της Καρδίτσας αποκτά ένα νέο πνεύμονα πρασίνου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Προχωρά η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες ακόμη ένας πνεύμονας πρασίνου σε συνδυασμό με το άλσος του Παυσίλυπου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης  Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο «Καρδίτσα Πόλη για να ζεις». Με έργα ουσίας βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αλλάζουμε την εικόνα της Καρδίτσας, που γίνεται μια σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τι περιλαμβάνει η διαμόρφωση 

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Νέου Δημαρχείου Καρδίτσας (πρώην Α΄ Λύκειο Καρδίτσας) και ειδικότερα στην νότια πλευρά αυτού. Σε συνολική έκταση 4.600 τ.μ. προβλέπεται φύτευση και διαμόρφωση διαδρόμων με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας νέος πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης μιας και ο χώρος βρίσκεται σε κεντροβαρική θέση στον αστικό ιστό. Επίσης θα οδηγήσει σε αισθητική ενοποίηση του χώρου του μελλοντικού Δημαρχείου με το άλσος του Παυσίλυπου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :

  • Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου
  • Κατασκευή αποχέτευσης εντός του αύλειου χώρου
  • Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και κατασκευή πεζουλιών από σκυρόδεμα.
  • Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου
  • Κατασκευή χώρου πράσινου
  • Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης
  • Φύτευση νέων δένδρων

Το έργο βρίσκεται σε συνέργεια με το έργο με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην Α’ Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ.
Total
0
Shares
Previous Article

Ευχαριστήριο μήνυμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για τις εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός»

Next Article

Παρεμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο των  Δήμων Πύλης και Φαρκαδόνας


Total
0
Share