Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένα «χαμόγελο» από το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων

Με αποδέκτη την Τρικαλινή κοινωνία

Κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο τεύχος της εφημερίδας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων, με τίτλο «Το χαμόγελο του Σχολείου μας».

Για την συλλογή του περιεχομένου του 1ου τεύχους εργάστηκαν και συν-εργάστηκαν δημιουργικά οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης της Σχολικής χρονιάς 2014-15, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αικατερίνης Νικολαίδου, του παρακινητή της ιδέας κ. Δημητρίου Πάνου και των υπόλοιπων διδασκάλων του Σχολείου.

Την τεχνική επιμέλεια  και την εκτύπωση είχαν οι  «εκδόσεις ΚΡΟΥΠΗ» Η παράδοση της καλαίσθητης εφημερίδας-περιοδικού έγινε την περασμένη Πέμπτη και τα επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού των μαθητών όταν αντίκρισαν  τυπωμένο το έργο τους, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή της αφιλοκερδούς προσπάθειας όλων μας για  να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα.

Και επειδή «Το Σχολείο είναι κομμάτι της κοινωνίας. Προέρχεται απ’ αυτήν», όπως γράφει η κ. Νικολαίδου στο σημείωμα της για την έκδοση, μια αντιπροσωπευτική ομάδα από έξι μαθητές μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Δημήτριο Πάνο, μετέβη στο Δημαρχείο Πύλης, (όπου ανήκουν οι Γόμφοι) και με χαρά επέδωσε το επίτευγμα της στον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, ζητώντας του να το διαβάσει και να τους πει την γνώμη του. Ο κ. Μαράβας αν και βρισκόταν σε μια κρίσιμη σύσκεψη για ζητήματα του Δήμου, μίλησε για λίγο με τους μικρούς δημότες και τους συνεχάρη για την προσπάθεια τους.

Ήδη οι μικροί δημοσιογράφοι-ερευνητές του Δ.Σ. Γόμφων, ετοιμάζουν το επόμενο τεύχος του «χαμόγελου» τους αλλά και άλλες… εκδοτικές πρωτοτυπίες, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε προσεχώς.

Maravas-Sxoleio

Δ.Κ.




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Παπαϊωάννου

Next Article

Συνελήφθησαν για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων