Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

EMA: Ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

emvolio paidia

EMA: Ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργασνισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, εναπόκειται στα ευρωπαϊκά κράτη για το πότε θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδοιά 12 – 15 ετών.

Ο Καβαλέρι πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Πρόσθεσε πως ισχύουν τα ιδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα παρθούν αποφάσεις και για το σκεύασμα της Moderna σε αυτές τις ηλικίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει το πράσινο φως για τα παιδιά στην ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι το Pfizer/BioNTech έχει ήδη εγκριθεί για ενήλικες και εφήβους από την ηλικία των 16 ετών.

Σε ερώτηση που έγινε για την ανάγκη τρίτης δόσης μέσα στη χρονιά, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανοί κίνδυνοι από τις μεταλλάξεις, οι εκπρόσωποι του ΕΜΑ τόνισαν πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τους παρασκευαστές εμβολίων για τις παραλλαγές στελεχών και πώς να προσεγγίσουμε την πιθανότητα μιας ενισχυτικής δόσης. Τα προκαταρκτικά δεδομένα σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας δεν δείχνουν την ανάγκη για τρίτη δόση αυτή τη στιγμή, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία».

Στη συνέχεια, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Και συνέχισε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή είναι ευεργετικά για άτομα με Covid-19, που δεν βρίσκονται σε νοσοκομείο. Ο EMA συμβουλεύει να μην επιτραπεί η χρήση τους σε ασθενείς με COVID-19 προτού έχουμε οριστικά στοιχεία».




Total
0
Shares
Previous Article
Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας για ανέργους χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Καρδίτσα

Νέος φωτισμός Led στην πόλη της Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Next Article
kapnistis tsigaro

Σε ιστορικά υψηλό ο αριθμός των καπνιστών παγκοσμίως