Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών μας και των Γονιών τους

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών μας και των Γονιών τους - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας: Νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών μας και των Γονιών τους

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας έγινε αποδέκτης επιστολής των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΓΕΛ Παλαμά, ΓΕΛ Προαστίου και Γυμνασίου-Λυκειακές τάξεις Ιτέας.

Είμαστε στο τέλος του Νοέμβρη και ακόμα και σήμερα οι μαθητές μας, οι γονείς τους, μετράνε τις πληγές τους από τις πλημμύρες και αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η καταστροφή στον τόπο μας είναι ανυπολόγιστη. Οι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και το εισόδημά τους. Υπάρχει αβεβαιότητα και ανασφάλεια για την «επόμενη μέρα».  Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, να ξαναβρεί η ζωή τους ρυθμούς της, να ξαναζωντανέψει ο τόπος μας.

Η καταστροφή από τις φονικές πλημμύρες έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα και στη σχολική πραγματικότητα. Κανένας μαθητής δεν πρέπει να στερηθεί το δικαίωμα του στις σπουδές, τη συμμετοχή του σε όλες τις δράσεις-εκδηλώσεις που προγραμματίζει κάθε σχολείο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συμμερίζεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΓΕΛ Παλαμά, ΓΕΛ Προαστίου και Γυμνασίου-Λυκειακές τάξεις Ιτέας:

  1. Επιπλέον μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων της περιοχής μας, για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, για όλες τις τάξεις του Λυκείου, πρώτιστα για τους φετινούς υποψήφιους της Γ΄ τάξης.
  2. Αναγνώριση του δικαιώματος μετεγγραφής επιτυχόντων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ακόμη και αν δεν το δικαιούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα σπουδών για τις οικογένειές τους, λόγω απώλειας εισοδημάτων και ανατροπής του οικογενειακού προϋπολογισμού.
  3. Δωρεάν σίτιση και διαμονή των φοιτητών σε φοιτητικές εστίες.
  4. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που φοιτούν στο Λύκειο του ποσού των 1500 € ανά έτος με προσαύξηση 500 € για κάθε παιδί.
  5. Οικονομική βοήθεια για τη συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές εκδρομές.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ άμεσα να υλοποιήσει τα παραπάνω δίκαια αιτήματα. Από την μεριά μας, θα θέσουμε τα παραπάνω αιτήματα και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα προωθήσει τα παραπάνω αιτήματα και στην Ομοσπονδία μας την ΟΛΜΕ.

Μαζί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να  σπουδάζουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Total
0
Shares
Previous Article
Αρχίζει αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Next Article
Η ετήσια διαδικτυακή διάλεξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στο 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας - «Προερχόμαστε από τους ωκεανούς»!

Η ετήσια διαδικτυακή διάλεξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στο 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας - «Προερχόμαστε από τους ωκεανούς»!

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων