Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Πέμπτη 2/2 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας - Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ευπαθών κοινωνικών ομάδων

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. Σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E 2 /01- 07 – 2016 του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. «Αυτόματα» δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η εκάστοτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Η Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, όπως και πολλές άλλες, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’ Ανατολικής Αττικής κα).

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τη μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.
  • Την ΟΛΜΕ, να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Ο.Π.Ο.Π. περιπλανώμενος στα μονοπάτια των Μετεώρων

Ο Ο.Π.Ο.Π. περιπλανώμενος στα μονοπάτια των Μετεώρων

Next Article
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή από οικία - Σύλληψη ημεδαπού για το αδίκημα του εμπρησμού - Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας με 100 γραμμάρια κάνναβης - Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή σε Ιερό Ναό στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων - Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων κλοπής οχημάτων στη Λάρισα

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή σε Ιερό Ναό στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων