Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ελληνοποιήσεις: Η προεκλογική φάμπρικα του ΣΥΡΙΖΑ

nousios kostas

 

Του Κωστή Γ. Νούσιου,
Εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας
Πρ. Αντιπεριφερειάρχη

Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Ε, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρωτοτύπησε για μία ακόμα φορά, ανακαλύπτοντας τον πιο γρήγορο τρόπο για να λύσει το ζήτημα: τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών και τις αποδόσεις ιθαγένειας.

Η… βιομηχανία παραγωγής Ελλήνων έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο. Κι αυτό  δεν συμβαίνει στο πλαίσιο της «αριστερής» μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά οφείλεται στη συνειδητοποίηση από τους κυβερνώντες πως οι μέρες τους στον κυβερνητικό θώκο είναι μετρημένες. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην απέλπιδα προσπάθειά τους να σώσουν ενόψει κάλπης ό,τι μπορούν από την καταστροφική τους θητεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των επίσημων στοιχείων της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%! Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη 49.711! Σε πιο πρόσφατους αριθμούς, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018 το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική ιθαγένεια και έχει πολιτογραφήσει 1.515 άτομα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά το αίτημα της ισότιμης ψήφου στους απόδημους Έλληνες, των οποίων ο αριθμός έχει εκτοξευθεί κατά τα χρόνια της κρίσης. Το «Brain Drain» έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, και σαν να μην έφτανε αυτό στους γηγενείς που μεταναστεύουν, ο ΣΥΡΙΖΑ τους στερεί το δικαίωμα να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα τους (αυτό που ουσιαστικά τους οδήγησε στη φυγή). Η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση με την οποία θα μπορούν μεν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος αυτή δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος. Θα ψηφίζουν μόνο για τρεις βουλευτές «αποδήμων», αλλά η κατανομή των υπολοίπων 297 εδρών στην επικράτεια θα προκύπτει μόνο από τις ψήφους των Ελλήνων του εσωτερικού.

Πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία έφερε την υπόθεση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας το ψηφοθηρικό timing των φημολογούμενων κυβερνητικών εξαγγελιών για επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης χιλιάδων αιτούντων (μέσω της απλούστευσής τους σε νομικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο). Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε σχετική ερώτηση τόσο για τις ελληνοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, όσο και για το νομοσχέδιο που φέρεται να προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών, περιφέρεια στην οποία το 2015 τα δύο κόμματα είχαν «κονταροχτυπηθεί» στις ψήφους (τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει 78.431 πολίτες και τη ΝΔ 77.630). Στοιχεία που «κουμπώνουν» με το νέο σχέδιο ελληνοποιήσεων που απεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τέτοια η αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία και την καρέκλα, που καθιστά βέβαιο πως θα δούμε κι άλλα παρόμοια προεκλογικά τεχνάσματα (που μας φέρνουν στη μνήμη αντίστοιχες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ το 2000) από την κυβέρνηση. Η τελευταία αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη και να παραδεχτεί πως απογοήτευσε τους Έλληνες. Αντίθετα, δε διστάζει να σκαρφίζεται νέα τρικ προκειμένου να μασκαρέψει την ανικανότητά της, πιστεύοντας ότι μπορεί να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες. Ο κόσμος όμως έχει κουραστεί από τους λαοπλάνους και η ετυμηγορία θα είναι καταδικαστική. Και όταν έρθει η ώρα θα φροντίσει ώστε το πολιτικό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει μια κακή παρένθεση για την χώρα.




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις περιπτώσεις κλοπών στα Τρίκαλα

Next Article

Κώστας Τσιάρας: ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε λωτοφάγους

Related Posts