Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ελασσόνα: Περίπου 900 σπίτια μη κατοικήσιμα – Ποιες οι νέες υποδομές

Ελασσόνα: Περίπου 900 σπίτια μη κατοικήσιμα

Ελασσόνα: Περίπου 900 σπίτια μη κατοικήσιμα – Ποιες οι νέες υποδομές

Χτες Κυριακή, διεξήχθησαν από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 1.800 αυτοψίες σε κτίρια. Οι 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες.

Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων οι 21 είναι ακατάλληλοι. Σχετικά με τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλοι) τα 92 κρίθηκαν. Επίσης, έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι «η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Ελασσόνας ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα κατάλληλης προετοιμασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αναλυτικές οδηγίες του ΟΑΣΠ για τη σύνταξη σχολικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού (Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες), η διαβίβασή τους στα σχολεία της χώρας μέσω του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υιοθέτησή τους από τις σχολικές μονάδες υλοποιώντας τις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας, η πραγματοποίηση από τον ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας των δύο σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας στις 2/12/2020 και 4/12/2020, η ψύχραιμη εφαρμογή του σχολικού σχεδιασμού από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σεισμού και αμέσως μετά κατά την εκκένωση των σχολικών κτιρίων οδήγησαν σε αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και σε αποφυγή τραυματισμών και ανθρώπινων απωλειών».

Το Σάββατο, κατέφθασαν τα πρώτα τροχόσπιτα στην περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία των υποδομών από τους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ώστε να εγκατασταθούν οι μεγαλύτεροι οικίσκοι που αναμένονται. Σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, διαμορφώνονται συγκεκριμένες εκτάσεις γης, με αρμοδιότητα του δήμου, ενώ προχωράει και η διαδικασία κατασκευής υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και ηλεκτροδότησης των εκτάσεων αυτών όπου θα εγκατασταθούν οι οικίσκοι.




Total
0
Shares
Previous Article
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε ξεκινούν και ποια η διαδικασία

Next Article
sxoleia mathimata taksi

Επανεκκίνηση για  γυμνάσια και λύκεια μέχρι τέλος Μαρτίου – Τι γίνεται με την εστίαση

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…