Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκτίμηση βάσεων – Γιατρούς “ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ”’ αναζητά το νέο σύστημα

*Του Θανάση Παπαοικονόμου
Μαθηματικός, τιμ. διπλ. Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Εδώ είμαστε!  Έμεινε μόνο ο παράγοντας ζήτηση! Υποθέτοντας πως αυτή θα κυμανθεί στα περσινά πρότυπα μπορούμε να τολμήσουμε μια τελική εκτίμηση για τα επίπεδα στα οποία θα κυμανθούν οι βάσεις των σχολών οι οποίες αναμένονται γύρω στις 25 Αυγούστου.

– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν μικρή αλλά σαφή πτώση. H μη προσμέτρηση της προφορικής βαθμολογίας (του μπόνους των 600 μορίων) και η μείωση των υποψηφίων για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο κατά 5.000 διαγωνιζόμενους οδηγεί στο παραπάνω συμπέρασμα.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο το μεγάλο πλήθος των σχολών και των τμημάτων του πεδίου αυτού (23000 διαγωνιζόμενοι για 20500 θέσεις) σε συνδυασμό με την απουσία του βαθμολογικού πριμ της προφορικής βαθμολογίας, όπως είπαμε πιο πάνω, θα οδηγήσουν σε σημαντική πτώση παρά τις πολύ καλές βαθμολογίες σε Φυσική και Χημεία. Μεγάλη θα είναι η πτώση στις σχολές κάτω των 14000 μορίων και ακόμη μεγαλύτερη σ’ αυτές κάτω των 10000 μορίων.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δυστυχώς εμφανίστηκε η παθογένεια του νέου συστήματος και η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε. Ο συνωστισμός αριστούχων στη Φυσική και Χημεία θα ανεβάσει τις βάσεις με αποτέλεσμα ο διαχωρισμός των άριστων να είναι πλασματικός και να οφείλεται μάλιστα στην επίδοση του υποψηφίου στην Έκθεση. Η άνοδος των βάσεων θα συμπαρασύρει και τις γεωπονικές και τις παραϊατρικές σχολές. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε όταν το Σεπτέμβρη προτρέπαμε τους αναμφισβήτητα καλούς μαθητές να δηλώσουν και Μαθηματικά για να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και Πολυτεχνικές σχολές.

– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Παιδαγωγικών οι βάσεις θα παρουσιάσουν μεγάλη πτώση χιλιάδων μορίων και θα παρουσιαστεί το φαινόμενο Παιδαγωγικά τμήματα στην περιφέρεια να έχουν βάση εισαγωγής πολύ πιο κάτω από 10.000 μόρια.

– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο η πολύ μεγάλη αποτυχία στα Μαθηματικά που είναι μάθημα βαρύτητας σε συνδυασμό με την απουσία του προφορικού πριμ αλλά και την απουσία των πολύ καλών μαθητών από το Πεδίο αυτό, θα ρίξει τις βάσεις τουλάχιστον 1700-1800 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές και πολύ περισσότερο στις σχολές με ήδη χαμηλές βάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ψυχραιμία και συζήτηση! Υπάρχουν σαφέστατα σχολές ‘’διαμάντια’’ με πολλά ή λιγοστά μόρια. Χωρίς βιασύνη λοιπόν και με ανοιχτούς ορίζοντες, καλή σταδιοδρομία σε όλους!

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Μαθηματικός, τιμ. διπλ. Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας
Ιδιοκτήτης φρ. ‘’ΣΥΜΒΟΛΟ’’
e-mail:  papaoikonomou70@gmail.com




Total
0
Shares
Previous Article

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Next Article

«Καταζητείται ο Θανάσης» 8 και 9 Ιουλίου στο Δημαρχείο Μεγάλων Καλυβίων

Related Posts