Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκτίμηση Βάσεων 2017

του Θανάση Παπαοικονόμου, Μαθηματικός ΑΠΘ
MSc Management – Διοίκηση Σχολικών Μονάδων

Εδώ είμαστε και φέτος! Αφού ανακοινώθηκαν και τα αναλυτικά στατιστικά των βαθμολογιών των υποψηφίων έμεινε μόνο ο παράγοντας ζήτηση! Υποθέτοντας πως αυτή θα κυμανθεί στα περσινά πρότυπα μπορούμε να τολμήσουμε μια τελική εκτίμηση:

– Στο 1οεπιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν άνοδο 100-200 μορίων μιας και υπάρχει μια ομαλά κατανεμημένη αύξηση των βαθμολογιών σε όλο το φάσμα της βαθμολογικής κλίμακας.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο το μεγάλο πλήθος των σχολών και των τμημάτων φαίνεται να οδηγούνται σε πτώση 200-400 μορίων λόγω κυρίως των χαμηλότερων βαθμολογιών στα Μαθηματικά (περίπου 700 υποψήφιοι λιγότεροι από πέρσι έχουν πάνω από 17000 μόρια). Η πτώση αυτή δεν αφορά τις κοινές σχολές 2ου και 3ου Πεδίου καθώς οι υποψήφιοι του 3ου Πεδίου δεν διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Υγείας πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα (40 υποψήφιοι λιγότεροι από πέρσι πάνω από 18500 μόρια), η μείωση όμως των θέσεων στις Ιατρικές σχολές θα ανεβάσει ελάχιστα 20-50 μόρια τις βάσεις αυτών των σχολών.

– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Παιδαγωγικών σχολών οι βαθμολογίες κινούνται στα περσινά επίπεδα. Υπάρχει όμως τεράστια αύξηση της ζήτησης του 4ου Επιστημονικού Πεδίου. Αν η αύξηση αυτή αποτυπωθεί και στο Μηχανογραφικό, τότε η άνοδος των βάσεων θα ξεπεράσει τα 1500 μόρια και σε κάποιες σχολές θα είναι απρόβλεπτη.

– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών σχολών και σχολών Πληροφορικής, η μεγάλη αποτυχία στα Μαθηματικά και εν μέρει στην Οικονομία, θα ρίξει τις βάσεις τουλάχιστον 800 μόρια.

Σε κάθε περίπτωση η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ψυχραιμία και συζήτηση!

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Μαθηματικός ΑΠΘ

MSc Management – Διοίκηση Σχολικών Μονάδων




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Χρήστος Βογιατζής νέος Πρόεδρος στον ΣΠΑ Καρδίτσας

Next Article

Δύο προγράμματα υγείας στο Δήμο Πύλης τον προσεχή Σεπτέμβριο

Related Posts