Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκθεση με κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στην Αθήνα

ampelia

Οινοποιεία από σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές όπως η Αττική, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα και η Εύβοια αλλά και από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα συμμετείχαν στην έκθεση κρασιού   Central Wine Fair που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.Συνολικά συμμετέχουν 43 οινοποιεία τα οποία  παρουσίασαν τα κρασιά τους στο κοινό. Ανάμεσά τους οι νέοι τρύγοι αλλά και παλιές χρονιές, εμπορικές και εμβληματικές ετικέτες, όπως και πειραματικές προσεγγίσεις, ελληνικές (πολλές γηγενείς) και ξένες ποικιλίες. H Central Wine Fair άνοιξε τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες και στις 14:00 για τους οινόφιλους και διήρκησε μέχρι τις 19:00. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για επαγγελματίες του κλάδου (απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματική κάρτας), ενώ το εισιτήριο εισόδου για τους οινόφιλους ήταν 5,00€ με δώρο αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Αν, πάλι, κάποιος ήθελε να επισκεφθεί τα ίδια τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην έκθεση, μπορούσε να επιλέξει πλήθος διαδρομών. Η πιο λογική και σύντομη, σύμφωνα με τους χάρτες, είναι από τον Νότο προς τον Βορρά. Ξεκινώντας από το οινοποιείο της Στροφιλιάς στην Ανάβυσσο και καταλήγοντας στον Γεώργιο Λαφαζάνη στη  Μαγούλα, με στάσεις στα άλλα 41 , θα διένυε απόσταση 1.307 χλμ. σε αγροτικούς, επαρχιακούς, εθνικούς και διεθνείς δρόμους και θα χρειαζόταν 1.307 λεπτά! Χωρίς, μάλιστα, να υπολογίσουμε τον χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώσει για τη δοκιμή.  Αντί για τα 1.307 χιλιόμετρα, μπορούσε κάποιος να περπατήσει μόνο μερικές δεκάδες μέτρα από τον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό (ώστε να μην οδηγήσει έχοντας καταναλώσει αλκοόλ) και να βρεθεί στο Hilton. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε να δοκιμάσει με άνεση τα κρασιά, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον με κατάλληλες συνθήκες.  Η εξόρμηση στα οινοποιεία, η οποία προσφέρει και την απόλαυση της εκδρομής, μπορεί να περιμένει.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση:

Στροφιλιά , Οινοποιείο Λιέπουρη, Μικροοινοποιία  ΜυλωνάςΟινοποιία ΑγγέλουΚτήμα ΠαπαγιαννάκουΚτήμα ΒασιλείουΟινοποιείο Νικολού, Κτήμα Δάβαρη, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιείο AΩΤΟΝ, Stamatis WineryΟικογένεια ΓεώργαTsouris WinesGikas WinesΚελλάρι Παπαχρήστου,Το Πατητήρι, Οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου,  Κτήμα ΚοκοτούΟινότρια ΓηGreek Wine CellarΤζιβάνηςΚτήμα  ΠετρήεσσαΟινοποιείο ΛύκοςSpyropoulos FamilyΚτήμα ΑβαντίςΚτήμα ΒρυνιώτηΚτήμα ΧατζημιχάληΚτήμα ΠαπουτσήΚτήμα Καραδήμου, Κύκλοι Οίνου, Kτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Μίγας, Τσιλιλής- Κτήμα Θεόπετρα, Οινοποιία ΕλασσόναςΟινοποιείο ΚαραμήτρουΚτήμα  ΑργυρίουLost Lake Distillery, Θηβαϊκή Γη,   Κτήμα Σαμαρτζή,  Κτήμα Μουσών,  Οινοποιία Αγάτσα, Μικροοινοποιείο ΑκριώτουΟινοποιία Γ. Λαφαζάνης.

ert.gr

ekthesi krasiou




Total
0
Shares
Previous Article
limni plastira

Λίμνη Πλαστήρα: Άγνωστα στοιχεία της τραγωδίας του 1959.

Next Article
epidomata

Πληρωμή συντάξεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και Επικουρικές

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας
Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο
Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε με χαρά και φιλόξενη διάθεση το Γυμνάσιο της Πάτμου