Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για αποκατάσταση ζημιών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για αποκατάσταση ζημιών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για αποκατάσταση ζημιών από το Υπουργείο Εσωτερικών

Σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Λαρισαίων, για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες σε υποδομές, κτίρια και οδικό δίκτυο προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ σε 61 Δήμους (κυρίως Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας και την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας) για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Αυτοί οι πόροι έρχονται να προστεθούν στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης λόγω της κακοκαιρίας Daniel από το Πράσινο Ταμείο, που έχει λαμβάνειν ο Δήμος Λαρισαίων.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, υπογραμμίζει σχετικά:

«Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Η σημερινή εξέλιξη, αναφορικά με την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε, συστηματικά και οργανωμένα, για την ανάταξη του Δήμου μας. Διεκδικούμε και κερδίζουμε.

Πρόκειται για βήματα σταθερά, για τα πρώτα αποτελέσματα των διαρκών επαφών και συζητήσεων που έχουμε με την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επούλωση των πληγών που άφησε και στη Λάρισα η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο και προτάσεις, για να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται.

Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα, αλλά και όλη η Θεσσαλία, να μπορέσει σταδιακά να ανακτήσει τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο της, αλλά και να προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα, να δημιουργήσει συνθήκες ανθεκτικότητας, απέναντι σε μελλοντικά αντίστοιχα φαινόμενα. Η πίεσή μας προς την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Λαρισαίων θα είναι συνεχής».
Total
0
Shares
Previous Article
Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας!

Next Article
Μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2024 στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης - Άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 - Σχηματισμός δικογραφίας για διακίνηση-παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών Κανονικά η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μουζακίου Καρδίτσας

Μηνιαίος απολογισμός Φεβρουαρίου 2024 στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης

Related Posts

diavrwseis anaxwmata Telios
Διαβάστε περισσότερα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις Αυτοψία σε έργα αποκατάστασης…