Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκστρατεία ενημέρωσης για το ποδήλατο στα Τρίκαλα

Το ποδήλατο έχει κανόνες οδήγησης και αυτούς αρχίζουν να εφαρμόζουν οι ποδηλάτες στα Τρίκαλα. Στην πόλη του ποδηλάτου, δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη ποδηλατοδρόμων, αλλά χρειάζεται και η τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και για τον λόγο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων ξεκινούν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ενθάρρυνσης τήρησης αυτών των κανόνων.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υποδέχθηκε τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της ΑΔ Τρικάλων, κ. Σπηλιόπουλο, τον διοικητή της Τροχαίας Τρικάλων, Αστυνόμο Α’ κ. Τσιώλη και στελέχη της υπηρεσίας σε μακράς διάρκειας σύσκεψη. Σε αυτή, συναποφασίστηκε η ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης των ποδηλατών όλων των ηλικιών, για την ανάγκη τήρησης του ΚΟΚ.

Σε πρώτη φάση, η πόλη του ποδηλάτου θα «δει» μικτά κλιμάκια προσωπικού της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, όλη την εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες, να ενημερώνουν για τα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν οι ποδηλάτες. Όπως, η είσοδος σε πεζόδρομο, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και γενικότερα, οι συχνές παραβάσεις που διαπιστώνονται.

Τονίστηκε, επίσης, ότι και για τους ποδηλάτες ισχύουν πρόστιμα, ιδιαιτέρως αυστηρά. Όμως προέχει η συνεργασία, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση για την τήρηση του ΚΟΚ, με στόχο την ασφαλή οδήγηση και τη αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, εν όψει της νέας Εβδομάδας Κινητικότητας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ξεκινά μια ολόκληρη εκστρατεία ενημέρωσης των ποδηλατών, σε συνεργασία και με την ΑΔ Τρικάλων. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ήδη, τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχαν γίνει δράσεις ασφαλούς οδήγησης για μικρούς ποδηλάτες από τον Δήμο Τρικκαίων σε σχολεία, με τη συνεργασία συλλόγων ποδηλατών. Η συμβολή, δε, αυτών των συλλόγων στη συγκεκριμένη προσπάθεια, θα είναι πολύτιμη.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, εκτός από την τήρηση του ΚΟΚ, συζητήθηκαν πρόσθετες βελτιωτικές παρεμβάσεις σε  επίπεδο νομοθεσίας, εν όψει και της αναμενόμενης έγκρισης του ποδηλατοδρόμου. Επίσης, τέθηκαν θέματα για το κυκλοφοριακό, τον θόρυβο από τα μηχανάκια ειδικά τώρα το καλοκαίρι, καθώς και ζητήματα στα οποία το πνεύμα της συνεργασίας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.

Στη συνάντηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ μετείχαν επίσης, ο υποδιοικητής της Τροχαίας, υπαστυνόμος Α, κ. Μαλικόπουλος και ο ανθυπαστυνόμος κ. Παφίλας.

Παρίσταντο, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας, η αρμόδια μηχανικός του Δήμου (τμήμα Πολεοδομικών Παρεμβάσεων) κ. Μπράκη και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας.

podilato_trikala_2




Total
0
Shares
Previous Article

Η ΤΡΙΚΚΗ στηρίζει το κοινωνικό έργο του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Προς ολοκλήρωση η διάνοιξη τμήματος του εσωτερικού δακτυλίου στα Τρίκαλα