Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων» και στο «Μουσείο Τσιτσάνη» στα Τρίκαλα 

mouseio istorias manitarion 2o dim sx mouzakiou

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων» και στο «Μουσείο Τσιτσάνη» στα Τρίκαλα 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν την Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων.

Στο Μουσείο οι μαθητές  ξεναγήθηκαν στην αίθουσα μανιταριών και γνώρισαν διάφορα είδη τους, καθώς και τις συνθήκες και τα μέρη στα οποία τα συναντάμε. Τα μανιτάρια είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους.

Επίσης οι μαθητές γνώρισαν σπάνια πτηνά απ’ όλο τον κόσμο και θηλαστικά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται  από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ αυτών  είναι μεγάλη. Καλύπτει δε πλήρως την πανίδα της περιοχής και όχι μόνον.

Στο τέλος της επίσκεψης κάθε μαθητής και κάθε  εκπαιδευτικός έλαβε δώρο μια τσάντα με αναψυκτικά από την εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ.

Το σχολείο για άλλη μια φορά, ευχαριστεί την εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ καθώς και το Μουσείο για τη χορηγία της δωρεάν επίσκεψης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο  «Μουσείο Τσιτσάνη» στα Τρίκαλα.

Εκεί οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους του  Μουσείου  και το υπεύθυνο προσωπικό ανέλαβε την περιήγηση σε όλες τις αίθουσές του.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο όροφο ενημερώθηκαν για την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού. Είδαν διάφορες φωτογραφίες,  σπάνιους δίσκους, μουσικά όργανα, προσωπικά του αντικείμενα και άκουσαν κάποια από τα τραγούδια του στην σύγχρονη τζουκ μποξ.

Στο ισόγειο ξεναγήθηκαν στα οθωμανικά λουτρά, τα οποία λειτουργούσαν εκεί από το 16ο  αιώνα.

Οι μαθητές με έντονο ενδιαφέρον και προσοχή περιηγήθηκαν στους χώρους των Μουσείων και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο κατανόησαν ότι το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις αλλά πολλές εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα.

Ο Διευθυντής και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου
Total
0
Shares