Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

psila vouna kinimatotheatro karditsas 2o dimotiko

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 πήγαν μια εκδρομή στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Κατασκήνωσαν στο δάσος, ανάπνευσαν καθαρό αέρα, έζησαν στη φύση και έμαθαν όλα τα μυστικά της βιώνοντάς τα μέσω της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της φιλίας. Και όλα αυτά στο  Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας  όπου παρακολούθησαν  τη θεατρική παράσταση «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

«Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου είναι το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη νεοελληνική γλώσσα. Είναι ένα έργο που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών  που περνούν τις καλοκαιρινές  διακοπές μόνα τους (αλλά  με την άδεια των γονιών τους ), στα βουνά της Ευρυτανίας. Με την  παρότρυνση του δασκάλου τους ανεβαίνουν  στο βουνό, μακριά από τις ανέσεις  και την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού. Οργανώνουν μια μικρή κοινότητα που ο καθένας έχει τις  δικές του αρμοδιότητες και αυτός ακριβός ο καταμερισμός εργασίας, αποτελεί γι’ αυτά ένα πρώτο είδος ανάθεσης κοινωνικών ρόλων .Μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνουν τη ζωή του βουνού, και την χρησιμότητα του (όπου την ρουφούν τα παιδιά μέσα από τον ρόλο του Δασάρχη)  τις συνήθειες των ανθρώπων και των ζώων, τις λαϊκές παραδόσεις και του μύθους.

Το έργο εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και  την αγάπη.
Total
0
Shares
Previous Article
sintirisi ergwn dimarxwn portreta

Συντηρήθηκαν και επέστρεψαν στη θέση τους τα πορτραίτα των αείμνηστων Δημάρχων Καρδίτσας

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Τα Επείγοντα Οδικά Έργα σε Αχελώο - Αργιθέα να προωθηθούν Τάχιστα !!