Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαιδευτικές διαδρομές Δεκεμβρίου του δημοτικού σχολείου Γόμφων

gomfoi sxoleio dimotiko slide

Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά επισκέφτηκαν οι μαθητές  της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους κ. Δημήτριο Πάνο, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μοναχισμός και Ελληνισμός» .

Χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Κόζιακα, σε υψόμετρο 540 μέτρων σε ένα τοπίο που αφθονούν τα νερά και η βλάστηση, το μοναστήρι ορθώνεται από τους βυζαντινούς χρόνους. Εκεί βρέθηκε σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας της Καλαμπακιώτισσας και υπόγεια σκαλιά οδηγούν στη σπηλιά, όπου βρέθηκε.

Την προσοχή και το ενδιαφέρον αποσπούν η εικόνα της Σταύρωσης,  η εικόνα του Παντοκράτορα και οι αγγελικές δυνάμεις στον τρούλο και η εις Άδου κάθοδος στο Παλαιό Καθολικό.

Την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βυτουμά ακολούθησε περιήγηση στις μαγικές διαδρομές του «Μύλου των Ξωτικών». Γέλια και χαρά περίσσευε από τα παιδικά πρόσωπα που συναγωνίζονταν στην κατανάλωση των ζαχαρωτών!

Μία ακόμα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου  «Καραϊσκάκη» Μουζακίου. Κοντινή, γνωστή διαδρομή που επιφύλασσε μια ζεστή υποδοχή από τις μοναχές.

 Η διαδρομή συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό τη βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού «ΘΕΟΝΗ».  Η διαδικασία της εμφιάλωσης φανέρωσε χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα που προβλημάτιζαν το παιδικό μυαλό.

Η εκπαιδευτική διαδρομή της ημέρας έκλεισε με επίσκεψη στο κοντινό βουστάσιο Καλέτση, όπου οι μαθητές μας δροσίστηκαν με ένα γαλατάκι κακάο!


[RPG id=119831]




Total
0
Shares
Previous Article
pasialis promini paidiko slide

Συνεχίζονται οι φιλικοί αγώνες και τουρνουά μπάσκετ για τους "μικρούς" του Γ.Σ. Μουζακίου "Πασιαλής"

Next Article

Παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Γ. Κωτσού & Δημάρχου Αργιθέας Α. Στεργίου η ετήσια Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Αργυριτών στο Γαλάτσι