Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής άμυνας πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

Από 3-10-2016 έως 14-10-2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης Τρικάλων μερίμνη του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής άμυνας σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2016. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Ανθυπαστυνόμος ΜΑΣΤΟΡΑΣ Μιχαήλ του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης Τρικάλων.

Οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι ήταν από τα δημοτικά Διαμερίσματα Γόμφων-Παλαιομοναστήρου-Ελάτης προσκλήθηκαν έγκαιρα και το αναλυτικό πρόγραμμα, από 3-10-2016 έως 7-10-2016, ήταν εκπαίδευση προσωπικού αμάχου πληθυσμού και από 10-10-2014 έως 14-10-2014, ήταν εκπαίδευση προσωπικού τοπικών μονάδων πολιτικής άμυνας ενώ το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλάμβανε τα παρακάτω:

  • Γενικά περί πολιτικής άμυνας
  • Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας
  • Βιολογικός Χημικός πόλεμος
  • Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού
  • Γενικά περί Πυρκαϊών-Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

Την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την πυρόσβεση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές Αξιωματικοί της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, ο Επιπυραγός  Π.Υ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημήτριος και ο Υποπυραγός Π.Υ. ΑΥΓΕΡΗΣ Κων/νος, ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών εκ μέρους του Κ.Υ. Πύλης την πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές Ιατροί, Γιακίμοβα Βεσέλα και Τσιρώνης Γεώργιος.

Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά και στον καιρό της ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

Από την μεριά του Δήμου παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Τζάνης Άρης.

pyli-3

pyli-2

pyli-1
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Επόμενο άρθρο

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του ΟΠΟΠ