Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας και Εκτάκτων Αναγκών στο Δημαρχείο Πύλης

 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με αμείωτο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πύλης, με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης εκπαίδευση-ενημέρωση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας, σύμφωνα με ετήσια προγράμματα του έτους 2018.

Την εκπαίδευση και παρουσίαση έκανε ο Ανθυπαστυνόμος κ. Μιχαήλ Μάστορας του Α.Τ. Πύλης.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες ήταν από τα δημοτικά διαμερίσματα Πύλης, Αγίου Βησσαρίωνος, Γόμφων, Παλαιομοναστήρου, Πηγής, Λιλή, Πιαλείας, Φιλύρας, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου Φήκης, Μουριάς, Κοτρωνίου, Λυγαριάς, Δροσερού και Ροπωτού, προσκλήθηκαν έγκαιρα προκειμένου να συμμετέχουν στην ενημέρωση που προέβλεπε εκπαίδευση προσωπικού άμαχου πληθυσμού, καθώς και εκπαίδευση προσωπικού τοπικών μονάδων Πολιτικής Άμυνας.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε τα παρακάτω.

  • Γενικά περί Πολιτικής Άμυνας
  • Συμβατικά Όπλα μέσα Προστασίας
  • Βιοχημικός Πόλεμος
  • Μέτρα Προστασίας Άμαχου Πληθυσμού
  • Γενικά περί Πυρκαγιών-Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

Την θεωρητική και Πρακτική εκπαίδευση και σε θέματα πυρόσβεσης την πραγματοποίησε ο Υποπυραγός κ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών εκ’ μέρους του Κέντρο Υγείας Πύλης πραγματοποίησε ο Δ/ντής κ. Μιχαήλ Βενιζέλος.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, εμπεδώνοντας ότι η Πολιτική Άμυνα δεν απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση, αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό, για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

Στην παραπάνω ενημέρωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύλης Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτήρης Αγγέλης.




Total
0
Shares
Previous Article

Βραβεύονται τα Δέκα καλύτερα έργα του Τεχνόδρομου στο Μουζάκι

Next Article

Άναμμα του Δένδρου στην ΤΚ Στουρναρέϊκων