Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαίδευση μικρών μαθητών στο Μουζάκι στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση

Εκπαίδευση μικρών μαθητών στο Μουζάκι στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα πανευρωπαϊκά για την ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς, ομάδα επιστημόνων του Κ.Υ. Μουζακίου επισκέφτηκε το 1o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του Σχολείου, για να εκπαιδεύσει μαθητές της 6ης Δημοτικού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Η εκπαίδευση αυτή στα σχολεία υποστηρίζεται πλέον ενεργά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έχει γίνει υποχρεωτική σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Στη Δανία δε, όπου εφαρμόζεται συστηματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, φαίνεται να σχετίζεται με τριπλασιασμό της επιβίωσης στην εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή!

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησής τους με τα ειδικά προπλάσματα και τους εκπαιδευτικούς αυτόματους απινιδωτές. Η ομάδα του Κ.Υ. Μουζακίου αποτελούνταν από τους:

  • Γκιζλή Βασίλειο, εκπαιδευτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Aναζωογόνησης, Επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής
  • Τσιαούση Ηλία, Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής,
  • Βασιλού Ερμιόνη, Επισκέπτρια Υγείας

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου στα πλαίσια της αναβάθμισης της λειτουργίας του αλλά και της εξωστρέφειας που κάθε Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας οφείλει να επιδεικνύει θα συνεχίσει ενεργά να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, αλλά και την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

mouzaki-karpa-2

mouzaki-karpa-1




Total
0
Shares
Previous Article

Απελευθέρωση φασιανών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μουζακίου (video)

Next Article

Πρεμιέρα για την αντρική ομάδα μπάσκετ του Μουζακίου

Related Posts