Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, την Παρασκευή, 6/1/2017, ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό, όπως κάθε φορά συνηθίζει ο Σύλλογος, και συγκεκριμένα στο καφενείο της Αγίας Τριάδας Οξυάς, με την παρουσία μεγάλου αριθμού Οξυωτών, που, αψηφώντας το κρύο αλλά και τις δυσμενείς προβλέψεις για τον καιρό (οι οποίες ευτυχώς, δεν επαληθεύτηκαν), έδωσε δυναμικό παρόν, δικαιώνοντας για ακόμα μία φορά την πρωτοβουλία του Συλλόγου να πραγματοποιεί στο χωριό εκδηλώσεις ακόμα και στην καρδιά του Χειμώνα, όταν σ’  αυτό δε διαμένουν παρά οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοί του.

Όσοι παραβρέθηκαν, αντάλλαξαν μεταξύ τους τις καθιερωμένες για την ημέρα των Θεοφανείων αλλά και για το νέο έτος ευχές τους και είχαν την ευκαιρία, παρά το τσουχτερό κρύο, να απολαύσουν το πανέμορφο χειμερινό τοπίο του χωριού της Οξυάς, με τα χιόνα στο επιβλητικό βουνό της Καράβας να κυριαρχούν.

Στο σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Συλλόγου κατά την προηγούμενη χρονιά, με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των μικρών υδροηλεκτρικών αλλά και αιολικών πάρκων, που προωθούνται στο χωριό και συναντούν την καθολική, σχεδόν, αντίδραση των Οξυωτών.

Τυχερή με το φλουρί ήταν αυτή τη φορά μια από τις πιο ηλικιωμένες κυρίες του χωριού, που ακούει στο όνομα Αθηνά (Αθηνιά) Κουτσικουρή, η οποία, γεμάτη χαρά, παρέλαβε το δώρο που αντιστοιχούσε σ’  αυτό και ήταν μια χειροποίητη εικόνα της Παναγίας μας, με το Χριστό.

Η πίτα, που έκοψε ο Σύλλογος, ήταν προσφορά του Ζαχαροπλαστείο «ΟΛΥΜΠΙΑ», του Σωτήρη Γκόζγκου, από το Μουζάκι, όπως άλλωστε, συνηθίζει να πράττει η συγκεκριμένη επιχείρηση εδώ και πολλά, πλέον, χρόνια.

Ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» εύχεται σ’ όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

kopi pitas oksia 2

kopi pitas oksia 1




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οδηγίες για τους δρόμους

Next Article

Συνέντευξη Τύπου Τρίκαλα BC Aries – Κολοσσός H Hotels

Related Posts