Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

 

*Γράφει ο Θανάσης Θάνος

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας υπάρχουν διάφορες προτάσεις από τα κόμματα. H Nέα Δημοκρατία πρότεινε, προκειμένου να δοθεί λύση και αν έως την τελική ευθεία δεν έχει δοθεί, να εκλέγεται ο Πρόεδρος με απλή πλειοψηφία της Βουλής. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό μεγάλης εμβέλειας ότι με την ανωτέρω λύση ο Πρόεδρος θα είναι κομματάρχης.

Στο μεταξύ ακούγονται διαρκώς και εντός και εκτός Βουλής ονόματα πολιτικών για τη θέση του Προέδρου. Διαρκώς δηλαδή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις περιορισμένες εξουσίες που ο τελευταίος έχει και η εκλογή του οποίου έχει τόσο ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία και τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην Ελλάδα, τείνει και πάλι να γίνει μέγα θέμα με απροσδιόριστες και πάλι συνέπειες.

Για να απαλλαγούμε από τη διαδικασία εκλογής ως Προέδρων εκλεγμένων στο παρελθόν αλλά και στο παρόν πολιτικών προσώπων (τα οποία εκ των πραγμάτων κουβαλούν και κάποιες πολιτικές αστοχίες), αλλά και για να τιμηθούν πρόσωπα που διακρίθηκαν εκτός Βουλής, θα επρότεινα την εκλογή ως προέδρων, με απλή πλειοψηφία, προσώπων από το χώρο της διανόησης. Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν, πάντα κατά την άποψη μου, κυρίως στο νομικό χώρο αλλά και σε άλλους επιστημονικούς χώρους.

Εν τέλει πρέπει να δοθεί απλή λύση πέρα από την κατά κανόνα βούληση των πολιτικών για σύνθετες διαδικασίες. Πιστεύω ότι θα αποτελεί  διάκριση για την κάθε κυβέρνηση η υιοθέτηση της ανωτέρω άποψης.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Μύλου των Ξωτικών

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Μύλου των Ξωτικών

Next Article
Διανομή τροφίμων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους

Διανομή τροφίμων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους

Related Posts