Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκλεισε νικηφόρα τον πρώτο γύρο της Α2 ο Α.Σ.Κ.

 

Με δυο πρόσωπα ο Α.Σ.Κ., πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στο Δούκα

Έστω κι αν χρειάστηκε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο μέρος, ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στο Δούκα και έκλεισε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Ένα παιχνίδι με δυο ημίχρονα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς στο πρώτο μέρος ο Δούκας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας του Α.Σ.Κ., ξεκίνησε πολύ δυνατά με 2-10 και παρότι ο Α.Σ.Κ. αντέδρασε μειώνοντας σε 17-18, συνέχισε να βρίσκει εύκολα το δρόμο για το καλάθι των «κυανόλευκων» φτάνοντας τη διαφορά στο +16 και κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 36-50.

Στην επανάληψη έγινε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με τον Α.Σ.Κ. να βελτιώνει τόσο την αμυντική του αποτελεσματικότητα όσο και την επιθετική του λειτουργία και να μειώνει σταδιακά το σκορ, φτάνοντας στην ελάχιστη διαφορά με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (σκορ 60-61). Από κει και πέρα, οι παίκτες της ομάδας μας δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να βρεθούν μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και σε διψήφιο αριθμό, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με το τελικό 84-75.

Το πάθος που έδειξαν οι παίκτες, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του κόσμου, έγειραν την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του Α.Σ.Κ., αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως στο σύγχρονο μπάσκετ τα παιχνίδια κρίνονται πάντοτε στο 40’. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν τόσο το άγχος του αγώνα, όσο και την αναγκαστική απουσία –λόγω προβλήματος υγείας- του προπονητή της ομάδας Λευτέρη Καλογήρου, με τον άμεσο συνεργάτη του Κώστα Κομποδιέτα να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή. Ο κ.Καλογήρου παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ η υγεία του παρουσιάζει διαρκή βελτίωση.

Ακόμη κι έτσι λοιπόν, με κακή εικόνα στο πρώτο μέρος αλλά σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στην επανάληψη, ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ κατάφερε να πάρει τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε, απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουν τους ίδιους στόχους. Με το ροζ φύλλο αγώνα, κατάφερε να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας, αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος, για την ακρίβεια ένας ολόκληρος γύρος, για να πετύχει τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την καθιέρωση στην κατηγορία. Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της σεζόν, ο Α.Σ.Κ. υποδέχεται το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κλειστό της πόλης μας, μια από τις ισχυρότερες ομάδες της Α2, το δεύτερο της βαθμολογίας Χολαργό. Ένα ματς-πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Σ.Κ. να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε μια πλήρη και ποιοτική ομάδα.

Τιμήθηκε ο Παύλος Τύμπας

Ξεχωριστή στιγμή στο ματς του Σαββάτου, η παρουσία του γυμναστή του Δούκα Παύλου Τύμπα, ο οποίος τιμήθηκε πριν το ξεκίνημα του αγώνα, από τον αντιπρόεδρο του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, Χρήστο Ζήση. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής, πρώην αθλητής του Α.Σ.Κ., διαγράφει τη δική του αξιόλογη πορεία στο χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού και ήδη βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο τιμ του Δούκα, ως υπεύθυνος αθλητικής βελτίωσης και φυσικής κατάστασης.

Έγινε πατέρας ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς

Μπαμπάς έγινε ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς, αφού η σύζυγός του Χριστίνα, έφερε την Κυριακή στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Η μαμά αλλά και ο… βενιαμίν Τζόλε χαίρουν άκρας υγείας και ο Σέρβος σέντερ του Α.Σ.Κ. πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ευχόμαστε υγεία και κάθε τύχη στο νέο μέλος της οικογένειας Τζόρτζεβιτς.

Επίσης, ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και κάθε ευτυχία στον αθλητή της ομάδας μας Σωκράτη Ψαρόπουλο, που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Μπέμυ. Οι ευχές μας για μια ζωή γεμάτη υγεία και χαρές να ακολουθούν την κοινή τους πορεία.

ASK Tympas




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ των Γόμφων

Next Article

Εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας ενάντια στους Πλειστηριασμούς

Related Posts