Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκκληση της Δημοτικής αρχής Καρδίτσας για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

skoupidia Karditsa

Έκκληση της Δημοτικής αρχής Καρδίτσας για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

Θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι στο προσεχές διάστημα και όπου απαιτηθεί θα επιβληθούν πρόστιμα

Έκκληση προς τους δημότες να σέβονται τον δημόσιο χώρο και να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας απευθύνει η Δημοτική αρχή Καρδίτσας. Όπως επισημαίνει η υπηρεσία καθαριότητας, αυτή την εποχή παρατηρείται το φαινόμενο να συσσωρεύονται κλαδιά και άλλα απορρίμματα είτε σε πεζοδρόμια είτε σε άλλους κοινόχρηστους χώρους όπως τα πάρκα.

Οι δημότες σε αρκετές περιπτώσεις πετούν ανεξέλεγκτα κλαδιά, μπάζα και ότι άλλο άχρηστο αντικείμενο έχουν στην αυλή τους  με αποτέλεσμα ακόμη και σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία να σχηματίζονται μικρές «χωματερές» με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο για το κοινωνικό σύνολο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Η υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την έννοια του υπεύθυνου δημότη. Υπενθυμίζει ακόμη πως με βάση τον κανονισμό:

  • Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη κλπ.) τα συσκευάζουμε σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες, καλά δεμένες και επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ.: 24410-76000 για την αποκομιδή τους.
  • Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση κ.λ.π.
  • Διατηρούμε καθαρούς τους κοινοχρήστους χώρους των πολυκατοικιών μας.
  • Περιφράζουμε τα οικόπεδά μας και τα διατηρούμε πάντοτε καθαρά από σκουπίδια.
  • Δεν αφήνουμε στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα υλικά οικοδομών.

Σε κάθε περίπτωση οι δημότες οφείλουν πριν προχωρήσουν σε εργασίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή σκουπιδιών, μπαζών, κλαδιών, άχρηστων αντικειμένων κλπ., θα πρέπει να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.: 2441076000 με στόχο να υπάρχει προσυνεννόηση για τον τρόπο απομάκρυνσης των απορριμμάτων.

Τέλος επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εντείνει τους ελέγχους για την τήρηση του κανονισμού και όπου εντοπίσει παραβιάσεις θα επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Total
0
Shares
Previous Article
youth pass

Ξεκίνησαν σήμερα 1η Απριλίου οι αιτήσεις για το ΥouthPass 2024 

Next Article
433865650 10232962156098883 8201358642033049238 n 1 2

Στην γέφυρα Αργύρη ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Φάνης Στάθης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Τέλιο

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”