Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδρομή των ΚΔΑΠ Δήμου Μουζακίου στην Καστοριά

ekdromi KDAP Mouzakiou Kastoria

Εκδρομή των ΚΔΑΠ Δήμου Μουζακίου στην Καστοριά

Μία υπέροχη εκδρομή διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.) του Δήμου Μουζακίου για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ, με προορισμό την Καστοριά, με σκοπό να αποκαλύψει στα παιδιά τις φυσικές ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφθούν σημαντικούς χώρους συνδεδεμένους με την ιστορία, την παράδοση, καθώς και την κοινωνική και επαγγελματική ζωή του Νομού Καστοριάς.

Γονείς και μικρά παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου, απόλαυσαν την εκδρομή η οποία συνδύασε την εκπαίδευση μαζί με την διασκέδασή τους αφού επισκέφτηκαν το ενυδρείο της πόλης της Καστοριάς, όπου παρατήρησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδη ψαριών που ευδοκιμούν στη λίμνη και στα ποτάμια της περιοχής αλλά και σε άλλες περιοχές τού κόσμου, επισκέφθηκαν τον νεολιθικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό, όπου αποκόμισαν μια ιδέα για το πώς ήταν η καθημερινή ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής, χιλιάδες χρόνια πριν τις μεγάλες γεωλογικές αλλαγές στην περιοχή, αποτέλεσε μια ωφέλιμη εμπειρία για την κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη. Απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη ημέρα περπάτησαν δίπλα στη λίμνη και στον δρόμο της επιστροφής επισκέφτηκαν την ιερά Μονή Μικροκάμπου, όπου θαύμασαν τις υπέροχες τοιχογραφίες της.

Η εκδρομή έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν από κοντά νέους προορισμούς ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

Η Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. εκφράζει τις ευχαριστίες της στους καθηγητές του ΚΔΑΠ Δήμου Μουζακίου για τα υπέροχες δραστηριότητες που οργάνωσαν, στα παιδιά, στους γονείς και κηδεμόνες τους για την ένθερμη, όσο και μεγάλη συμμετοχή τους.,

Ανανεώνουμε το ραντεβού λοιπόν μέχρι τη διοργάνωση της επόμενης εκδρομής μας.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
πρόγραμμα επισκέψεων του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα - Ο Κώστας Τσιάρας από την Αθήνα: «Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα (17 & 18 Μαΐου)

Επόμενο άρθρο
Panagiota Mpalatsouka slide

Απεβίωσε η Παναγιώτα Μπαλατσούκα σε ηλικία 83 ετών