Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδρομή στην Αθήνα για την Όπερα Λουτσία ντι Λαμμερμούρ

 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

Σάββατο 24 – Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Όπερα: Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House).

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα έναρξης: 20.00

Ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού μπελ κάντο, η Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Ντονιτσέττι επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή μετά από 37 χρόνια σε μια συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν).

Η διάσημη Βρετανίδα σκηνοθέτρια Κέιτι Μίτσελ επιχειρεί να διεισδύσει στον κόσμο των γυναικών του 19ου αιώνα και να δει την πλοκή μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας. Ως αντίστιξη στον σκοτεινό ανδροκρατούμενο κόσμο του βορρά, όπως το φαντάστηκε ο σερ Ουώλτερ Σκοτ, η Μίτσελ φέρνει στο προσκήνιο τη γυναικεία οπτική και τοποθετεί το έργο συνολικά στο πλαίσιο της λογοτεχνίας της εποχής, στην ατμόσφαιρα έργων όπως τα έργα των αδελφών Μπροντέ. Η σκηνή του θεάτρου χωρίζεται στα δύο, επιτρέποντας στον θεατή να παρακολουθεί παράλληλα την πλοκή και την προτεινόμενη ανάγνωση.

Η Μίτσελ, μια από τις πιο αυθεντικές και ενδιαφέρουσες φωνές του ευρωπαϊκού θεάτρου, έχει υπάρξει φιλοξενούμενη σκηνοθέτρια στη Royal Shakespeare  Company και το Royal Court του Λονδίνου, ενώ από το 2000 σκηνοθετεί όπερα στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του πλανήτη, όπως στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, την Όπερα της Ολλανδίας, την Κωμική Όπερα του Παρισιού, την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, το Θέατρο Λα Μονναί των Βρυξελλών, τα φεστιβάλ της Αιξ Αν Προβάνς, του Μονάχου κ.α.

Το ελληνικό κοινό αποθέωσε την Κέιτι Μίτσελ για τη σκηνοθεσία της πάνω στο αριστούργημα του Στρίντμπεργκ Δεσποινίς Ζυλί, με τη βερολινέζικη ομάδα Σαουμπύνε, το 2012 στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τον ιδιαιτέρως απαιτητικό –φωνητικά όσο και σκηνικά– ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσουν οι διακεκριμένες Ελληνίδες υψίφωνοι Χριστίνα Πουλίτση στην πρώτη διανομή και Βασιλική Καραγιάννη στη δεύτερη.

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής θα αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας, αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου και η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της ΚΟΘ Ζωή Τσόκανου.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 80 € σε δίκλινο, 74 € σε τρίκλινο, 100 € σε μονόκλινο.

Οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 3€ εάν πρόκειται για παιδί ή φοιτητή. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται φόρος διανυκτέρευσης, 3€ ανά δωμάτιο, ο οποίος πληρώνεται στο ξενοδοχείο.

Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Το κόστος του λεωφορείου
  • Διαμονή το Σάββατο 24 Μαρτίου στο PRESIDENT HOTEL 4* με ημιδιατροφή (πρωϊνό και ένα γεύμα)
  • Εισιτήριο για την παρακολούθηση της παράστασης στην Δ’ Ζώνη.

Οσοι επιθυμούν εισιτήριο σε ακριβότερη ζώνη πρέπει να το δηλώσουν και να πληρώσουν τη διαφορά. Οι τιμές ανά ζώνη αναλυτικά είναι οι κάτωθι:

  • ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 75€
  • Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 50€
  • Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 45€
  • Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 30€
  • Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€
  • Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ

Γενικές Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου (προκαταβολή 50€). Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής η προκαταβολή επιστρέφεται. Επίσης σε περίπτωση περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων να αυξηθεί το κόστος κατά 5 – 10€.

Λεπτομερές πρόγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες σύντομα.

Περισσότερα στα τηλέφωνα 6998377332, 6981391744, 6946023823

info@sfmt.grepintzo@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στην παρακάτω φωτογραφία του πλάνου της αίθουσας μπορείτε να δείτε πως διαμορφώνονται οι ζώνες.

opera




Total
0
Shares
Previous Article

Με μεγάλη συμμετοχή η ετήσια συνεστίαση του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Next Article

«Πρόσκληση σε δείπνο γνωριμίας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Related Posts