Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδόθηκε η άδεια και αρχίζει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου

neo kentro ygeias mouzakiou 2022slide

Εκδόθηκε η άδεια και αρχίζει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Μετά από την ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία του νέου περιφερειακού δρόμου Μουζακίου, άλλο ένα μεγάλο έργο ως απόρροια των τραγικών καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός στην πόλη εισέρχεται στο στάδιο της κατασκευής.

Πρόκειται για το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου για το οποίο ολοκληρώθηκαν χθες όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από το Δήμο Μουζακίου που σε συνεργασία με την Πολεοδομία του Δήμου Καρδίτσας εξέδωσε την άδεια ανέγερσης του καινούργιου κτιρίου.

neo kentro ygeias mouzakiou 2022

Να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ – ΑΕ που αυτή την περίοδο εκτελεί παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού» σε δημόσιες υποδομές της περιοχής, έχει έτοιμη εδώ και καιρό τη μελέτη του Κ.Υ. και είναι βέβαια η Εταιρία που θα το κατασκευάσει.

Ως γνωστόν, το παλιό κτίριο όπου στεγάζονταν το Κέντρο Υγείας Μουζακίου (δίπλα από το Δημαρχείο), είχε εν μέρει καταρρεύσει στη θεομηνία τον Σεπτέμβριο του 2020 με αποτέλεσμα να κριθεί γενικώς ακατάλληλο και στη συνέχεια να κατεδαφιστεί από την 5η ΥΠΕ.

opsi neou kentrou ygeias mouzakiou 1

Το οικόπεδο έκτασης 2.678 τ.μ. όπου θα κατασκευαστεί σύγχρονο κτίριο για να λειτουργήσει εκεί ξανά το Κ.Υ., αγοράστηκε από το Δήμο και βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Μουζακίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή, στη θέση «Άγιοι Θεόδωροι».

Σημειώνεται ότι τόσο η καταλληλότητα, όσο και η επιλογή του εν λόγω οικοπέδου για να γίνει εκεί το νέο Κέντρο Υγείας, έχει πιστοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, κλιμάκιο της οποίας πραγματοποίησε  επιτόπια επίσκεψη μαζί με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.

Την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών που αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, θα επιβλέπει εκτός από τεχνικό κλιμάκιο και υπάλληλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κατά την επιταγή του νόμου.

sxedio kentro ygeias mouzaki 1

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου θα είναι ένα ισόγειο κτίριο με κεραμοσκεπή, συνολικής επιφάνειας 1.140,63τ.μ.

Κύριος στόχος του μελετητή είναι η αντιμετώπιση των αναγκών του κτιρίου, εφαρμόζοντας μια ευέλικτη αρχιτεκτονική λύση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις νομοθετικές οδηγίες και τις σύγχρονες τεχνικές.

Η θέση και η μορφή του κτιρίου καθορίστηκε από το μέγεθος και το σχήμα του οικοπέδου. Καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό υπήρξε η αναγκαιότητα της άμεσης πρόσβασης των ασθενοφόρων και στάθμευσης τους πλησίον του χώρου Α’ βοηθειών με τη δυνατότητα της άμεσης αποβίβασης και επιβίβασης των ασθενών σ ε στεγασμένο χώρο (μεταλλικό υπόστεγο), λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της περιοχής.

Ιδιαίτερο μέλημα ήταν και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου, εκεί που βρίσκεται η κύρια είσοδος του κτιρίου.

Στο εσωτερικό του κτιρίου δημιουργήθηκε ένα αίθριο, το οποίο εξυπηρετεί στον άμεσο φωτισμό και αερισμό των πέριξ χώρων και παράλληλα αποτελεί έναν χώρο χαλάρωσης και ευχάριστης ατμόσφαιρας στους επισκέπτες.

Επίσης είναι διακριτή η ομαδοποίηση των χώρων σε σχέση με τις λειτουργίες που ορίζονται ως εξής:

1. Χώροι εισόδων, πληροφόρησης και κυκλοφορίας

2. Διοικητικοί χώροι

3. Χώροι αναμονής επισκεπτών

4. Χώροι ιατρείων και εξεταστηρίων

5. Χώροι Α’ βοηθειών

6. Χώροι βραχείας νοσηλείας

7. Χώροι εφημερίας των ιατρών

8. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

9. Χώρος κουζίνας και αναψυκτηρίων

10. Χώροι υγιεινής επισκεπτών και εργαζομένων

11. Χώρος Η/Μ

12. Αποθηκευτικοί χώροι

Μαζί με την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου εκδίδεται και ειδική άδεια για την κοπή των δένδρων που υπάρχουν στο οικόπεδο.

Φ.Κ.

ΠΗΓΗ: www.epikairotita.info




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεδριάζουν Δημοτική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας - Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζουν Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αργιθέας Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας

Συνεδρίαση ΔΣ και Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αργιθέας

Next Article
narkotika Karditsa 22.10.2022

Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών 

Related Posts