Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τροχαία ατυχήματα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Στις 24 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα σε συνεργασία με την Τροχαία Καρδίτσας και το Α.Τ. Μουζακίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (η 3η Κυριακή του Νοέμβρη σύμφωνα με τη Γ.Σ. του Ο.Η.Ε.). Με δεδομένο ότι η χώρα μας κατέχει σταθερή θέση στην κορυφή της Ευρώπης κάθε χρόνο σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές πάνω σ’ αυτό το σοβαρό για τη ζωή τους θέμα.

Έτσι, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2016 τις αφιέρωσε σε μια ενημερωτική δράση. Πιο συγκεκριμένα, το Γυμνάσιο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Καρδίτσας κος Σωτηρόπουλος Στυλιανός και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μουζακίου κος Ζαχαρνής Γεώργιος, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, τη σωστή οδική συμπεριφορά και τη σημασία της χρήσης κράνους. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με αληθινά τροχαία ατυχήματα, για να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα ενός τροχαίου και τις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ανθρώπινες ζωές.  Παρακολούθησαν, επίσης, ενημερωτικά βίντεο και διαφημιστικά σποτ του Υπουργείου Μεταφορών  σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κας Μακρυγιάννη Παναγιώτας και του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου, που επικοινώνησαν με την Τροχαία Καρδίτσας και το Α.Τ. Μουζακίου και ζήτησαν τη συνεργασία τους. Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση των Υποδιοικητών με μεγάλο ενδιαφέρον και σε απόλυτη ησυχία, υπό τη συνεχή επίβλεψη των καθηγητών τους.  Η εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη, αφού κατάφερε να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές πάνω σε ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα, ώστε για να γίνουν μεγαλώνοντας υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες. Τέτοιες ενημερωτικές δράσεις εντάσσονται στο Κοινωνικό Σχολείο και πάντα επιδιώκονται από το Γυμνάσιο Μουζακίου, που έχει αποδείξει ότι είναι ένα σχολείο ανοικτό στην τοπική κοινωνία.

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τροχαία ατυχήματα

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τροχαία ατυχήματα

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τροχαία ατυχήματα

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τροχαία ατυχήματα






Total
0
Shares
Previous Article

Ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας ανακηρύχθηκε το Πετρίλο

Next Article

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας