Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση στο ΣΔΕ Καρδίτσας για τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

souflakos sde ananeosimes

Εκδήλωση στο ΣΔΕ Καρδίτσας για τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Την Δευτέρα 14-03-2022 στο ΣΔΕ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Φιλίππου Βασίλειος, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου στερεών βιοκαυσίμων της Ενεργειακής Κοινότητας Καρδίτσας (Ε.Σ.Ε.Κ.).

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο κ. Φιλίππου εξήγησε στους εκπαιδευόμενους τον όρο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει τόσο σε επίπεδο νομού, όσο και σε επίπεδο χώρας, άμεσα να μεταβούμε από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βιομάζα. Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους σχετικά με την παγκόσμια μετάβαση του ενεργειακού γίγνεσθαι αλλά και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας στο να καταστεί πρωτοπόρα στον τομέα της ενέργειας.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά τον κ. Φιλίππου για την τόσο ενδιαφέρουσα και αναλυτική παρουσίαση.

souflakos sde ananeosimes 1

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Spanias kentro Ygeias Mouzakiou

Επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022