Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην μνήμη των 353000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην μνήμη των 353000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην μνήμη των 353000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων εκδήλωση για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας από το κίνημα των Νεότουρκων στο διάστημα 1914-1923.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και με την υποστήριξη του συλλόγου διδασκόντων, προσκεκλημένη ήταν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην μνήμη των 353000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκ μέρους του συλλόγου μας, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτα Τοπαλίδου-Κυριαζίδου, ενώ το μέλος του ΔΣ κ. Μαρία Ηλιάδου μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του Πόντου και αναφέρθηκε πιο εκτεταμένα στη Γενοκτονία που υπέστη ο Ελληνισμός από το κίνημα των Νεοτούρκων, ξεκινώντας από την περιοχή του Πόντου και καταλήγοντας στην Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Εν συνεχεία, ο κ. Αλέξης Στεφανίδης, μέλος του ΔΣ μας, έπαιξε με τη λύρα του και τραγούδησε παραδοσιακά ποντιακά άσματα ξεσηκώνοντας τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μπούνε στον κύκλο και να χορέψουν.

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην μνήμη των 353000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 3 μαθητές ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την πρόσκληση και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Κοσμάς Αποστολίδης

Η Γραμματέας

Νόπη Παπαδοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article
proagonistiko athlitiki kolimvitiki akadimia karditsas

Εξαιρετικές επιδόσεις της προαγωνιστικής ομάδας της ΑΚΑΚ στο «3ο Κύπελλο ΝΟΒΑ»

Next Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας για αποζημιώσεις πληγέντων γεωργοκτηνοτρόφων στους Δήμους Φαρσάλων και Παλαμά

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”