Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάρισα: Εκδήλωση μνήμης για τον Μαρίνο Αντύπα

larisa Marinos antypas

Λάρισα: Εκδήλωση μνήμης για τον Μαρίνο Αντύπα

Σε μία συγκινητική εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, την κίνηση πολιτών « Λάρισα, η πόλη μου», τον σύλλογο « Αλησμόνητες Πατρίδες» και το Θεσσαλικό Θέατρο, τιμήθηκε η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα, ανήμερα της επετείου του  θανάτου του.

Η διπλή εκδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Μαρίνου Αντύπα στην περιοχή Αβέρωφ, όπου τοποθετήθηκαν πινακίδες με  το όνομα του αγωνιστή της Θεσσαλίας και μια επιγραφή με τα γράμματα της τελευταίας επιστολής που απέστειλε στον φίλο του Μιλτιάδη Δάλλα, στην Αγιά. Για τον Μαρίνο Αντύπα μίλησε ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και πρώην κοινοτάρχης Κιλελέρ Απόστολος Γερόπουλος, ενώ η Μαρία Αράπκουλε απήγγειλε ένα ποίημα που έγραψε με αφορμή την εκδήλωση. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταης, η διευθύντρια της Πρόνοιας Έφη Ζιώγα, η πρόεδρος των «Αλησμόνητων Πατρίδων» Ιωάννα Σκενδεριδου και ο Γιώργος Τράντας εκ της κίνησης « Λάρισα, η Πόλη Μου».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Λαρισαίων, στην οδό Γαριτσίου17. Εκεί, οι επισκέπτες είδαν το βίντεο της θεατρικής παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», που παρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια και περιγράφει μεταξύ άλλων και τη δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα.

Ο Θανάσης Ζέρβας, που υποδύθηκε τον ρόλο του αγωνιστή με την ελεύθερη, αδούλωτη ψυχή και τη δημιουργική δράση, προλόγισε την προβολή του βίντεο της πετυχημένης παράστασης. Στον πάνω όροφο του κέντρου υπήρξε έκθεση με φωτογραφίες από την παράσταση και μικρός μπουφές, προσφορά των γυναικών των «Αλησμόνητων Πατρίδων».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, μέλη του Συλλόγου Αλησμόνητων Πατρίδων, της Φωτοθήκης και της κίνησης «Λάρισα η Πόλη Μου».

 




Total
0
Shares
Previous Article
mathainoume ygeia 3

Πανεπιστήμιο των Πολιτών Δήμου Λαρισαίων: «Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή & Υγεία» 

Next Article
xionia thessalia 29.1.2022

Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Related Posts