Εκδήλωση μνήμης για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα

Εκδήλωση μνήμης από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών την Κυριακή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα

O Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών οργανώνει με κάθε επισημότητα την προσεχή Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00’ μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα (γεννήθηκε στο Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού-Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα (γεννήθηκε στην Καρδίτσα και καταγόταν από το Μορφοβούνι της Λίμνης Πλαστήρα).

Θα χοροστατήσει ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, κ.κ. Ιάκωβος.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Λιοδάκης, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων-Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα, θα μιλήσει ο κ. Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας, Αντιστράτηγος ε.α..

Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές του Τόπου, καθώς και τα Καρδιτσιώτικα, Θεσσαλικά, Μικρασιατικά και Χιακά σωματεία της Αττικής.

Όποιο σωματείο ή φορέας επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στους τάφους του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και του Νικολάου Πλαστήρα ή επιθυμεί να αποστείλει τιμητικό χορευτικό άγημα, παρακαλείται ο εκπρόσωπός του να επικοινωνήσει με το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, έως την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015.

Σημ.: Σε περίπτωση που την ημέρα της επιμνημόσυνης δέησης λάβουν χώρα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση κλπ), οι δεήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση των στεφάνων στους τάφους των τιμωμένων προσώπων.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ, ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-Μαρία Νασιάκου-Κατσαρού, Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. {Τηλ. 6937.017443}
-Θωμαϊς Τσίπρα, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. {Τηλ. 210.8643708 & 6942.580464} (ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΓΗΜΑΤΑ)

– Σόνια Παπαδήμου, Ειδ. Γραμματέας Δ.Σ. {Τηλ. 6958.470465} (ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Γραφεία: οδός Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 106 77 (2ος όροφος) – {Πλατεία Κάνιγγος}
Τηλέφωνα: 210.8254304, 210.3301370 (+φαξ), 6976.704654, 210.8254305 (φαξ)
Site: www.karditsiwtes.gr
E-mail:s.a.karditsiwtwn@gmail.com
FACEBOOK: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού ΚαρδιτσιωτώνTotal
0
Shares