Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση “Κάμπος και Άγραφα”, την Κυριακή 3 Ιουνίου

.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των συνδιοργανωτών για την εκδήλωση “Κάμπος και Άγραφα” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 8μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων.

Η μεγάλη αυτή συνάντηση του πολιτισμού των δύο βασικών στοιχείων της Δυτικής Θεσσαλίας, του πληθυσμού του κάμπου και του πληθυσμού των ορεινών περιοχών έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες που έδωσε αυτή η οσμωση των ιδιαιτεροτήτων των δύο αυτών ομάδων στη σημερινή φυσιογνωμία του τόπου μας. Στον κάμπο βρήκαν νέο τόπο και οι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, αλλά και από τη Μικρασία στις αρχές του περασμένου αιώνα φέρνοντας και αυτοί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι Βλάχοι , επίσης,  και οι Σαρακατσάνοι επέδρασαν και αυτοί στους ντόπιους κατοίκους με τις μετακινήσεις τους, αλλά και με τα ξεχωριστά πολιτισμικά  στοιχεία τους. Αυτή η σχέση, λοιπόν, θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια και χορούς των εικοσιτεσσάρων  ομάδων και Συλλόγων που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Σοφάδων, η Ένωση Αγραφιωτικων Χωριών και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων θα πλαισιωθεί από εξαιρετικούς παραδοσιακούς οργανοπαίκτες και τραγουδιστές,καθώς και από ομάδες Αντιφωνικού Τραγουδιού.

Για πληροφορίες: 6974433770, 697456541

kampos agrafa eksilosi 1

kampos agrafa eksilosi 2

kampos agrafa eksilosi 3

kampos agrafa eksilosi 4




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Next Article

Ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 16: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Π.Α.Α. 2014-2020

Related Posts

E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…