Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ΡΟΜ

<

Ο Σύλλογος Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας και περιχώρων Αθιγγάνων ΡΟΜ «Άγιος Βασίλειος», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΡΟΜΑ που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου, διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα βραβευτούν μαθητές ΡΟΜΑ για τις επιδόσεις τους θα προβληθούν βίντεο και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σοφάδων

Η 8η Απριλίου είναι μια μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου και γιορτάζεται κάθε χρόνο με πλήθος εκδηλώσεων, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΡΟΜ από τη διεθνή κοινότητα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας και περιχώρων Αθιγγάνων ΡΟΜ «Άγιος Βασίλειος», μετά και την περυσινή επιτυχημένη εκδήλωση συνεχίζει την προσπάθειά του για 2η χρονιά χτίζοντας «γέφυρες» εξωστρέφειας, αναδεικνύοντας τον τσιγγάνικο πολιτισμό, στηρίζοντας ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους που επενδύουν στη γνώση. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωσή μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και να έρθουν κοντά μας.

ekdilosiroma3

Ο πρόεδρος

Ανδρέας Μπαντής


Total
0
Shares
Previous Article

Χτίζουμε τη Ν.Δ. που χρειάζεται η Ελλάδα

Next Article

Κίνδυνος να παράγεται ελληνικό γιαούρτι, χωρίς ελληνικό γάλα


Total
0
Share