Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Την Δευτέρα 16-5-2022 το ΣΔΕ Καρδίτσας διοργάνωσε δράση στα πλαίσια της διασύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα δυο επιστήμονες του τόπου μας, η κ. Κορομπίλη Νίκη και ο κ. Παπακώστας Κων/νος, παρουσίασαν την «εξέλιξη της τοπικής επιχείρησης Προμηθέας- Βιβλιοχαρτοπωλείο, μέσα από την σκοπιά της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και των Νέων Τεχνολογιών».  Παρουσιάστηκαν εικόνες από την ανακαίνιση της επιχείρησης «Προμηθέας», η νέα εμπορική ιστοσελίδα του καταστήματος και έγινε εκτενής παρουσίαση – συζήτηση για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).  Αναλύθηκε η μεθοδολογία – φιλοσοφία ενός e-shop και η διαχείρισή του και η ανάγκη λειτουργίας του (ιδιαίτερα στην εποχή του Covid). Επίσης, οι εισηγητές μίλησαν για την απόφαση τους να μετακομίσουν μόνιμα στην πόλη της Καρδίτσας, να εγκαταλείψουν την ζωή στην Αθήνα, να παραιτηθούν από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και να εξελίξουν μία παραδοσιακή επιχείρηση μέσα από την σκοπιά των Νέων Τεχνολογιών.

Εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Η δράση αυτή ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί έδωσε ερεθίσματα στους εκπαιδευόμενους καθώς έδειξε τους τρόπους των ηλεκτρονικών συναλλαγών (ασφάλεια, εμπιστευτικότητα) ώστε να υπερνικήσουν το «ψηφιακό» άγχος.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά τους εισηγητές και τους ευχόμαστε καλή αρχή στην νέα τους ζωή στην πόλη της Καρδίτσας και καλές δουλειές στην επιχείρηση «Προμηθέας».

Εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.




Total
0
Shares
Previous Article
Το 7ο Brevet Δύο Λιμνών 2022 διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας

Το 7ο Brevet Δύο Λιμνών 2022 διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας

Next Article
Τι θα δούμε φέτος στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων - Στις 6 Ιουνίου η έναρξη της θερινής σεζόν στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Στις 6 Ιουνίου η έναρξη της θερινής σεζόν στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…