Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας στην Καρδίτσα

sklirinsi kata plakas

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Κιέριον, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην πόλη της Καρδίτσας, και απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από ΣκΠ, τους φροντιστές και το κοντινό τους περιβάλλον, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας (νευρολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, διαιτολόγους, εργοθεραπευτές κτλ), οι οποίοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της.

Λίγα λόγια για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Είναι γνωστό ότι πάνω από 12000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από ΣκΠ, μεταξύ των οποίων και αρκετοί στην Καρδίτσα. Στην Ευρώπη οι ασθενείς ξεπερνούν τους 700000 και παγκοσμίως τα 2500000. Η ΣκΠ είναι η πιο συχνή νευρολογική πάθηση σε νέους ενήλικες και πλήττει συνήθως ηλικίες μεταξύ 18-40 ετών. «Προτιμά» τις γυναίκες σε αναλογία 2,5 προς 1, ενώ η αιτιολογία της είναι άγνωστη. Επίσης, τα συμπτώματα δεν είναι ίδια σε κάθε ασθενή. Έτσι, η πάθηση είναι γνωστή ως η πάθηση με τα 1000 πρόσωπα. Δεν είναι όμως κληρονομική, μεταδοτική ή θανατηφόρα. Αν και δεν έχει βρεθεί η πλήρης θεραπεία της νόσου, την τελευταία εικοσιπενταετία έχει γίνει μια μικρή επανάσταση στην αντιμετώπισή της, με πάνω από 13 φάρμακα που καθυστερούν ή σταματούν την εξέλιξη της. Η σωστή ενημέρωση για την αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου, όπως και η βοήθεια από την Πολιτεία με τα απαραίτητα φάρμακα και παροχές, είναι μια καλή βάση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και σε μια φυσιολογική ζωή.

Η Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992, έχει Γραφεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με πιο κοντινό στην Καρδίτσα αυτό των Τρικάλων, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας, όσο και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την ΣκΠ, οργανώνει συνέδρια και ημερίδες για την πάθηση, συνεργάζεται με επιστημονικά κέντρα και επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχει πληροφόρηση και υποστήριξη, παρεμβαίνει στο κράτος για νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των ασθενών και τα μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες ομάδες (γυμναστικής, φυσιοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης κτλ).

Σας περιμένουμε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
biblio koutis1 1

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του καθολικού της Ιεράς Μονής Μπουκοβίτσας Αγράφων - Μονές και Ναοί της Αργιθέας (16ος-19ος αιώνας)», του Ξενοφώντα Κουτή

Next Article
ripansi

Την ποιότητα του αέρα «μετρά» ο Δήμος Τρικκαίων