Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση – επίδειξη πειραμάτων φυσικής στην Καρδίτσα

.

 Την Τετάρτη 31/1/2018 στο ΣΔΕ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – επίδειξη πειραμάτων φυσικής από τον κ. Σεραφείμ Μπίτσιο, υπεύθυνο του  Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της Δ/νσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

peiramata fisikis Karditsa 1

Το θέμα της ομιλίας επικεντρώθηκε στις υπέρυθρες ακτίνες και τις οπτικές ίνες, θέμα που είχε συζητηθεί  και αναπτυχθεί ήδη στα μαθήματα της Φυσικής και του Περιβάλλοντος.  Οι εκπαιδευόμενοι με την συζήτηση που αναπτύχθηκε ύστερα από   πειράματα που έγιναν με  το  φως και   την χρήση πρισμάτων (πέτρες χαλαζία) κατάλαβαν την διάκριση σε υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία  καθώς και πως αλλάζει κατευθύνσεις το φως όταν περνάει από διάφορα υλικά.

peiramata fisikis Karditsa 2

Η  ομιλία του κ. Μπίτσιου πραγματώθηκε με στοιχεία βιωματικής μάθησης  όπως χρήση αυθεντικού υλικού( παρουσιάστηκαν καλώδια οπτικών ινών στους μαθητές) και πειραμάτων όπου ενεπλάκησαν οι μαθητές καθώς με την παρατήρηση και τα σχόλιά τους συνέβαλαν στην αλληλεπίδραση εκπαιδευομένων και ομιλητή ώστε να διεξαχθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

peiramata fisikis Karditsa 3

peiramata fisikis Karditsa 4

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας του Συλλόγου Ροπωτιανών Αθηνών

Next Article

Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα ACTIVAGE στο Δήμο Καρδίτσας

Related Posts