Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση διάχυσης μαθησιακών αποτελεσμάτων στο ΙΕΚ Καρδίτσας

.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, η εκδήλωση Διάχυσης των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS+, του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας. Το πρόγραμμα  με τίτλο: «Καινοτόμες Μέθοδοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», περιλάμβανε  δυο ροές, η 1η  στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας, το χρονικό διάστημα από 11-26 Απριλίου 2018 και η 2η στη Βιέννη της Αυστρίας, το χρονικό διάστημα από 15-30 Μαΐου 2018. Η θεματική του προγράμματος αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω άνοιγμα του θεσμού της κατάρτισης στην τοπική κοινωνία και στην ενεργοποίηση των κινήτρων και του ενδιαφέροντος των καταρτιζόμενων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΙΕΚ, Θεόδωρος Μπαλωμένος και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:

Στο βασικό σκοπό ενός προγράμματος κινητικότητας, στον τομέα της κατάρτισης. Συγκεκριμένα, βασικός σκοπός είναι να διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των καταρτιζόμενων και να τους στηρίξει στα ζητήματα της απόκτησης επαγγελματικής, πολιτιστικής και προσωπικής μαθησιακής εμπειρίας σε νέο ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον καθώς και της τόνωσης της απασχολησιμότητάς τους στο διηνεκές της καριέρας τους.

Η Δράση του προγράμματος αναδεικνύει ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης των γνώσεων, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν σε φορείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της αγοράς εργασίας γενικότερα. Τα σχέδια προωθούν δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας με σκοπό την ενίσχυση της σύνδεσης της Επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την κατάρτιση, τη μαθητεία, την πρακτική άσκηση, σε φορείς υποδοχής που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα οφέλη για τους Συμμετέχοντες εστιάζουν στους παρακάτω άξονες:

  • Απόκτηση εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων που προσδίδουν στους πρόσφατα απόφοιτους στον τομέα του τουρισμού, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
  • Εξοικείωση με νέο επαγγελματικό περιβάλλον, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό που θα συνεισφέρει με εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις στην εξάσκηση του επαγγέλματος τους.
  • Ενθάρρυνση να υιοθετήσουν νέες αντιλήψεις στην επαγγελματική τους πρακτική, ηθική και δεοντολογία.
  • Τόνωση της αυτοπεποίθησής τους σαν συνέπεια της εργασιακής τους εμπειρίας σε άλλη χώρα.
  • Ενδυνάμωση στάσεων και συμπεριφορών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων καταρτιζόμενων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζοντας τις δράσεις τους,  προσπάθησαν να διαχύσουν τα μαθησιακά τους αποτελέσματα στους συναδέλφους τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με Ειδικές Ανάγκες κ. Μ. Τσιαλκούτη,   η Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ευφροσύνη Μυργιώτη, , ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Σωκράτης Παππάς, η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ  κ. Ε. Καρκαλέτση, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Μιλτιάδης Νικολακάκος, οι τομεάρχες Υγείας και Μηχανολογίας του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Ευανθία Μήτσιου και Βασίλειος Αργύρης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι άλλων ΙΕΚ της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και πλήθος κόσμου.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων να μάθουν από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων, τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ήταν ιδιαίτερο.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους καταρτιζόμενους και τους συνοδούς, καθώς και τους χορηγούς για την ευγενική τους προσφορά, διότι δίχως αυτούς, η σημαντική αυτή εκδήλωση, θα ήταν πράγματι μικρότερων διαστάσεων.

                                                                                       Για το ΙΕΚ Καρδίτσας

                                                                                         Ο Διευθυντής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας σε ηλικία 89 ετών

Next Article

Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα κλοπής και οπλοκατοχή