Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο και γρίφο

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας - Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο και γρίφο

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο και γρίφο

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που και φέτος οργανώνονται με μεγάλη επιτυχία στην Καρδίτσα. Ειδικότερα από το πρωί είχαμε εθελοντική δράση της Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, διαμόρφωση και δενδροφύτευση της κεντρικής πλατείας του χωριού, σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου.

Ακόμη είχαμε επίσκεψη του Τμήματος ΣΤ1 και του ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και ξενάγησή από τους υπευθύνους του μουσείου.

Επίσης έγιναν θεματικές περιηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας από τους υπευθύνους του Μουσείου, των παιδιών του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» με θέμα «Προσεγγίσεις των τρόπων μεταφοράς και μετακίνησης στην αρχαιότητα, μέσα από τα ανασκαφικά ευρήματα».

Τέλος στήθηκε έκθεση παλαιών κλασσικών ποδηλάτων από τον Στέφανο Καλλιάρα και την Ομάδα κλασσικών ποδηλάτων Θεσσαλονίκης, στο αίθριο της  Δημοτικής Αγοράς.

Ακόμη το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση και συζήτηση στο αναψυκτήριο του άλσους Παυσίλυπου, των Δημάρχων, σχετικά με τη δημιουργία δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Π.Ε. Καρδίτσας και την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού.

Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο και γρίφο…

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας  το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί  «Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο και γρίφο». Θα μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα άτομα και ομάδες οποιασδήποτε ηλικίας και θα μπορούν να εκπροσωπούν γειτονιά, σχολείο, σύλλογο κλπ.

Το παιχνίδι προβλέπει ότι οι μετέχοντες θα προσπαθούν λύνοντας ένα γρίφο να περάσουν στο επόμενο στάδιο έως ότου φτάσουν στο τέλος.

Παρακαλούμε, όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 2441350741 – 6932606184

Δήμος Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καρδίτσας για την έλευση του Ιανού - Οδηγίες πολιτικής προστασίας

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καρδίτσας για την έλευση του Ιανού - Οδηγίες πολιτικής προστασίας

Next Article
epitropidimosmouzakiou

Ο Δήμος Μουζακίου δημιουργεί νέα δομή: Το «Κοινωνικό Συσσίτιο»

Related Posts