Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εις μνήμην Γεωργίου Σουλιώτη

Εις μνήμην Γεωργίου Σουλιώτη

Εις μνήμην Γεωργίου Σουλιώτη

«Ένας στεριανός που έγινε νησιώτης»

Ο Γιώργος Σουλιώτης ξεκίνησε το δρόμο της ζωής του από τη γενέτειρά του, το Μουζάκι Καρδίτσας και ακολουθώντας το κλιμάκιο της Μ.Ο.Μ.Α, στο οποίο ανήκε από το 1970 εργάσθηκε στην Πελοπόννησο και σε διάφορα νησιά με τελευταίο προορισμό τη Σίφνο. Το 1978 ως επικεφαλής του κλιμακίου ανέλαβε τη βελτιώση του δρόμου Καμάρες-Απολλωνία. Με την ολοκλήρωση του έργου και υποβάλοντας την παραίτησή του πήρε τη σημαντική απόφαση να εγκατασταθεί οριστικά στη Σίφνο, την οποία αγάπησε ως δεύτερη ρίζα του. Στο αγαπημένο του νησί γνώρισε τη μελλοντική συζυγό του Βασιλική Χασταζέρη, η οποία υπηρέτησε για 35 χρόνια ως μαία στο Κέντρο Υγείας Σίφνου.

Ο Γιώργος Σουλιώτης εργατικός, δημιουργικός και διορατικός άνθρωπος επέλεξε για μια 15ετία να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο χώρο ενοικίασης μοτοποδηλάτων διαβλέποντας την ανάγκη της αγοράς σε μια εποχή ανόδου του τουρισμού στο όμορφο νησί των Κυκλάδων. Με επιτυχία συνέχισε το επόμενο επαγγελματικό του βήμα που ήταν η δημιουργία σχολής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών μέχρι και την συνταξιοδότηση του.

Το όνειρο της ζωής του, η απόκτηση δικού του σπιτιού πραγματοποιήθηκε στην αγαπημένη του Σίφνο και η ευτυχία του ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της μονάκριβης και πολυαγαπημένης του κόρης Μαρίας, την οποία πρόλαβε να δει ολοκληρωμένη δικηγόρο.

Όλοι οι συγγενείς του, οι φίλοι και οι γνωστοί του ένιωσαν πραγματική συναισθηματική συντριβή με την αναγγελία της είδησης του ξαφνικού χαμού ενός ανθρώπου ιδιαίτερα αγαπητού σε όλους. Ο πόνος έγινε μεγαλύτερος εξαιτίας της αδυναμίας των συγγενών της γενέτειράς του αλλά και των κατοίκων της Σίφνου να τον συνοδέψουν και να τον χαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Η απώλειά του υπήρξε τραγική για τη σύζυγό του Βάσω, η οποία και σήκωσε εξολοκλήρου το διαδικαστικό και συναισθηματικό αβάσταχτο βάρος της συνοδείας του στην αιώνια κατοικία. Τραγική φιγούρα υπήρξε και η κόρη του Μαρία, η οποία ευρισκόμενη σε κατάσταση εγκυμοσύνης πολύ μακριά του δεν κατόρθωσε να δεί τον πατέρα της για τελευταία φορά αλλά ούτε και ο ίδιος να γνωρίσει και να χαρεί το εγγονάκι του που θα έλθει στη ζωή σε λίγους μήνες.

Λατρεμένε μας, όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε, σε ζήσαμε και σε αγαπήσαμε σου στέλνουμε την αγάπη μας και τη σκέψη μας να σε συντροφεύει, με τη μορφή σου να παραμένει για πάντα ολοζώντανη στη μνήμη μας. Καλό ταξίδι στοργικέ αδερφέ μου, ειλικρινή και πιστέ μου φίλε, φιλέσπλαχνε θείε μας,

Η αδερφή σου Μαίρη, ο γαμπρός σου Γιώργος και οι ανηψιές σου Αθανασία και Δέσποινα.

Εις μνήμην Γεωργίου Σουλιώτη
Total
0
Shares
Previous Article
Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πύλης για το οικονομικό έτος 2021

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πύλης για το οικονομικό έτος 2021

Next Article
rapid tests mouzaki 2

Δήμος Μουζακίου: Αρνητικά όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν στη ΔΕ Παμίσου και στο Μουζάκι