Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Είμαστε αθλημα..τίες… Πώς να το κάνουμε!!!!

ball1

Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι . Παράλληλα ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της..wikipedia.org

Η άθληση αθροιστικά με αυτά που περιλαμβάνει και προσφέρει συμπεριλαμβάνει και  θρυαλλίδες έντονων συναισθημάτων. Δεν μπορείς να ασχοληθείς ενεργά με τον αθλητισμό χωρίς να προσθέσεις στην εξίσωση και την αγάπη για το…παιχνίδι.Όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον αθλητισμό γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το συναίσθημα.Δεν υπάρχει αθλητής …ανεξάρτητα από τις επιδόσεις του και το είδος του αθλήματος με το οποίο καταπιάνεται που να μην νιώθει την αδρεναλίνη και την καψούρα για αυτό που κάνει να κυλάει στις φλέβες του. Πρόκειται για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που γυμνάζονται, καταπονούνται, εξωθούν εαυτόν στα άκρα με σκοπό να νικήσουν τον μοναδικό, αδυσώπητο, αντάξιο αντίπαλο τους  που κατ” ουσίαν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Άλτες, δρομείς, κολυμβητές, μπασκετμπολίστες, πετοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές….μεγάλη η λίστα..Όλοι ερωτευμένοι με το αντικείμενό τους.

Ξωπίσω τους …λαός…Προπονητές, παράγοντες, φυσιοθεραπευτές, τεχνικοί, φροντιστές, διοικήσεις, προμηθευτές αθλητικού εξοπλισμού,καθαριστές αθλητικών χώρων, γηπέδων, κλειστών γυμναστηρίων,κτλ….λαός όμως που λιμοκτονεί και ασφυκτιά.Τα μέτρα -ακορντεόν που ανακοινώνει η κυβέρνηση ( ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων) για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναϊού έχουν άμεσο αντίκτυπο στη υγεία. κοινωνία,  οικονομία, πολιτισμό ….εκφάνσεις της δομής μιας οργανωμένης κοινωνίας που πλήττεται ανηλεώς από παντού…Όμως με αυτά και αυτά…ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!

Πολλοί όμιλοι ,αθλητές κτλ είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά αθλήματα έχουν δαπανήσει πολύ χρόνο και αρκετές χιλιάδες ευρώ για την λειτουργία τους και θα είναι αντικειμενικά δύσκολο για αυτούς να συνεχίσουν, χωρίς έσοδα , χωρίς φιλάθλους, χωρίς χορηγίες, χωρίς το ανάλογο ενδιαφέρον από τον κόσμο, χωρίς στήριξη της πολιτείας, ομοσπονδίας, επιτροπών, υπουργείων κ.α.

Πάρτε όμως κύριοι μια απόφαση!

Πονάμε κύριοι μακριά από τους αγαπημένους μας αθλητικούς χώρους…Εκεί που ζήσαμε μαγικές στιγμές, ξεδώσαμε, γελάσαμε, χαλαρώσαμε, δακρύσαμε από συγκίνηση, νιώσαμε υπέρμετρη υπερηφάνεια για τα κατορθώματα των αθλητών μας σε όλες τις αρένες …υδάτινες, χωμάτινες, γηπεδικές…και όλο αυτό μας λείπει.

Πάνω από όλα όμως ….λείπει το συνδετικό στοιχείο των απλών ανθρώπων με τα ινδάλματά τους που είναι η  αλληλεπίδραση ,η αμιγής αγάπη και η ευγενής άμιλλα  μεταξύ των συναθλητών, αντιπάλων, φιλάθλων ….

Επικοί επίλογοι που γράφτηκαν σε αθλητικούς χώρους μεταξύ αντιπάλων …όντας απλώνοντας χέρι βοηθείας ο ένας αντίπαλος στον άλλο μετά από τραυματισμό,ή σαλτάροντας στις κερκίδες για να δώσουν ένα φιλί μια αγκαλιά σε παιδάκια -θεατές,συγκίνησαν τα πλήθη, αποθεώθηκαν ως αθλητές αλλά πάνω απ΄όλα αναβάθμισαν και θεοποίησαν  την ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Τα είπαμε ……Είμαστε Αθλημα..τίες… Πώς να το κάνουμε!!!!

Ιωάννα Κρίκου

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
RapidTest

Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα σήμερα

Next Article
skondra stylios 1

Ασ. Σκόνδρα: Ομαλή συνέχιση λειτουργίας των υπ/των ΕΛΤΑ σε Λεονταρι και Αγνατερό

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…