Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Είκοσι (20) χρόνια ΚΠΕ Μουζακίου

Τα είκοσι (20) χρόνια συνεχούς λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, αφού ως γνωστόν είναι από τα πρώτα κέντρα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η Π.Ο. του  Κ.Π.Ε οργάνωσε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 ανοιχτή εορταστική ημερίδα – εκδήλωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό με θέμα «Είκοσι χρόνια δράσης του Κ.Π.Ε. Μουζακίου. Η συμβολή του στην εκπαίδευση για την αειφορία». Ιδιαίτερα είχαν  προσκληθεί μέλη των παρελθόντων παιδαγωγικών ομάδων του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, Μ.Μ.Ε., στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεργάτες από τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., Δασαρχεία και φορείς και φυσικά πρόσωπα με τα οποία το Κ.Π.Ε. έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα.

Την ημερίδα άνοιξε ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. κ. Ντάνης Αντώνης καλωσορίζοντας το κοινό . Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Γεώργιος Κωτσός στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του  Κ.Π.Ε στο Δήμο, αναγνώρισε την πολύπλευρη δραστηριότητά του και υποσχέθηκε την συνέχιση της  άριστης  συνεργασίας και στήριξής του για το καλό όχι μόνον του Δήμου αλλά ολόκληρου του νομού Καρδίτσας.

Με επαινετικά λόγια για το κέντρο μίλησαν επίσης και οι κ.κ. Καρανίκας Θωμάς και Παπανούσκας Μιχάλης, απερχόμενος και νυν Δ/ντης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Καρδίτσας, που ήταν παρόντες στην ημερίδα. Ο κ. Καρανίκας εξέφρασε ευχαριστήρια για τη συνεργασία με το Κ.Π.Ε και τόνισε το δέσιμο που αισθάνεται μαζί του όσο και με την περιοχή, ενώ ο κ. Παπανούσκας είπε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η πολυσχιδής δράση του Κ.Π.Ε και δήλωσε μελλοντικός συνεργάτης στις προσπάθειες της Π.Ο. του Κ.Π.Ε.

Συγκινητική ήταν η παρουσίαση από τον πρώτο υπεύθυνο του κέντρου κ. Μάνθο Παπάγγελο  και τα μέλη της τότε παιδαγωγικής ομάδας,  των πρώτων στιγμών στο κέντρο, τις αρχικές συνθήκες λειτουργίας και τα πρώτα του βήματα, όταν και μαζί με το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας προσπαθούσαν να στήσουν το Κ.Π.Ε.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. κ. Αντώνης Ντάνης μίλησε για την τωρινή κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κέντρο.

Ακολούθησε «Φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν του Κ.Π.Ε.» το οποίο παρουσίασε ο εκπαιδευτικός του Κ.Π.Ε. κ. Κώστας Γραμμένος μέσα από το οποίο οι παρόντες ταξίδεψαν στην εικοσάχρονη διαχρονική πορεία του Κ.Π.Ε. Μουζακίου και θυμήθηκαν με συγκίνηση και  νοσταλγία εικόνες και στιγμές από τα παλιά.

Κλείνοντας αρκετοί φίλοι και συνεργάτες είχαν κάτι να θυμηθούν, να προτείνουν  και  να πουν για την συνεργασία τους με το κέντρο και να καταθέσουν εντυπώσεις, συναισθήματα και αναμνήσεις.

Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εκδήλωση, μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα,  στην οποία, παρά και τα μπλόκα των αγροτών, έδωσαν το παρόν  και φίλοι που ήλθαν από  μακριά ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έστειλαν τις θερμότερες  ευχές τους για  καλή συνέχεια. Δεκάδες ήταν εξάλλου  και οι ευχές που  έστειλε η εκπαιδευτική κοινότητα από όλη την Ελλάδα  με ξεχωριστές αυτές των άλλων κέντρων Π.Ε.

 Το παρόν έδωσαν φυσικά  και  μέλη, πρώην και νυν, της Μαθητικής Εστίας που πρόσφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται το Κ.Π.Ε.

Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που δομήθηκαν δίπλα από το  Κ.Π.Ε στην κατεύθυνση της  βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  στην τοπική κοινωνία  αλλά και την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από την ιστορία του Κέντρου, αλλά και το όμορφο φυσικό περιβάλλον  της περιοχής.

Η Π.Ο. του  Κ.Π.Ε ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους και τα καλά τους λόγια  όπως και όλους όσους ο καθένας με το δικό του τρόπο συμμετείχε στην συγκεκριμένη εκδήλωση – γιορτή  για τα εικοσάχρονα του  κέντρου.

[espro-slider id=12207]

Kpe-Mouzakiou-logo




Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

Next Article

Τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ο νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Related Posts