Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ειδική μελέτη και σχεδιασμός για το πόσιμο νερό σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων από τη ΔΕΥΑΤ

deyat plan1

Ειδική μελέτη και σχεδιασμός για το πόσιμο νερό σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων από τη ΔΕΥΑΤ

Το πόσιμο νερό για την πόλη των Τρικάλων και όλα τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΤ για τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτόν, εκπονεί μελέτη με τον γενικό τίτλο «Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Τρικκαίων (Masterplan)».

Πρόκειται για μια μελέτη που καταγράφει «αποδοτικούς και βιώσιμους τρόπους και μεθοδολογίες διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Τρικκαίων».

Κύριοι στόχοι αυτής της μελέτης είναι η ποσοτικά αξιόπιστη, ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή, και οικονομικά πρόσφορη κάλυψη της ζήτησης υδρευτικού νερού στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Η παρουσίαση του πρώτου τμήματος της μελέτης έγινε στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης, στον πρόεδρο Ακη Αναστασίου και στη διεύθυνση της ΔΕΥΑΤ, από τον εκπρόσωπο της μελετητικής ομάδας, πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, και τον γεωλόγο κ. Ελευθέριο Ζερβό.

ο κ. Αναστασίου επεσήαμνε τη σπουδαιότητα της μελέτης που εκποινείται, καθώς «θα μας δώσει όλα τα στοιχεά που χρειαζόμαστε, προκειμένου να συνεχίσουμε έργα, να οργανωθούμε για περισσότερα έργα, να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται, για να έχουν όλοι οι δημότες επαρκές και καθαρό νερό, τα επόμενα χρόνια».

Το πρώτο στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την αναλυτική καταγραφή και περιγραφή όλων των υδροληπτικών έργων της ΔΕΥΑΤ, στοιχεία καταμετρήσεων ποσότητας και ποιότητας του νερού ύδρευσης και εκτίμηση των μελλοντικών αναγκών σε νερό, καθώς και των περιοχών εκείνων που κρίνονται καταλληλότερες για εύρεση υπόγειου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω υδρογεωλογικής έρευνας.

Στο επόμενο στάδιο η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις των προβλημάτων υδροδότησης των οικισμών του Δήμου, προκαταρκτικές μελέτες και εκτίμηση του κόστους κατασκευής των προτεινόμενων έργων και των δαπανών λειτουργίας τους.

Στο τελευταίο στάδιο θα γίνει οικονομική ανάλυση κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης στηριζόμενη στην αρχή ανάκτησης κόστους ύδατος και φυσικών πόρων και στις κατευθύνσεις της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

deyat plan4 deyat plan5
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Agorastos Kolindrini 11

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Βιολογικός Καθαρισμός στα Καλά Νερά

Επόμενο άρθρο
Συνεδριάζουν Δημοτική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας - Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζουν Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αργιθέας Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας - Συνεδριάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας

Συνεδρίαση ΔΣ και Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αργιθέας