Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκρίθηκε η βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας

podosfairo

 

Εγκρίθηκε η βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας

Από το “Φιλόδημος ΙΙ” 900.000 ευρώ για αθλητικά έργα

Βασίλης Τσιάκος: Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και προχωράμε στην άμεση δημοπράτηση των έργων

Εκτενείς παρεμβάσεις βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών μετά από την έγκριση του σχετικού φακέλου από το υφυπουργείο αθλητισμού. Ειδικότερα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Καρδίτσας με το ποσό των 900.000 €, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο τη συντήρηση, αναβάθμιση και ολοκλήρωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας. Από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 600.000 €, ενώ το υπόλοιπο των 300.000 € θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου Καρδίτσας και στο ύψος που θα απαιτηθεί μετά τη δημοπράτηση των έργων.

Μετά την έγκριση της πίστωσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: “Με τη βοήθεια του συμπολίτη υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κων/νου Τσιάρα και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες που ανέκυψαν για να προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την ουσιαστική βοήθεια  στο να εξασφαλιστεί η πίστωση και να προχωρήσει το έργο. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο για την έγκριση της σχετικής πίστωσης”.

Τι προβλέπει η σχετική μελέτη

Η χρηματοδοτούμενη πράξη, συγκροτείται από δυο διακριτά υποέργα:

Το υποέργο 1 «Βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρδίτσας – Ανάδειξη

των αθλητικών χώρων Δήμου Καρδίτσας» με προϋπολογισμό 630.000 €, περιλαμβάνει τη βελτίωση χώρων στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και την αναβάθμιση και συμπλήρωση υποδομών στα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες. Στο Αθλητικό Κέντρο, προβλέπεται η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, η ανακατασκευή του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, η βελτίωση των εγκαταστάσεων εντός του σταδίου, καθώς και η ολοκλήρωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Στα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου, περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης κυρίως των αποδυτηρίων και των περιφράξεων, ώστε τα γήπεδα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λειτουργίας που τίθενται από το νέο αθλητικό νόμο.

Το υποέργο 2 «Βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρδίτσας – Προμήθεια εξοπλισμού νέου κλειστού γυμναστηρίου», προϋπολογισμού 270.000 €, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του εξοπλισμού στο νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας, ώστε αυτό να καταστεί απολύτως ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Προβλέπεται η προμήθεια πτυσσόμενης κερκίδας χωρητικότητας 500 θεατών, η συμπλήρωση των συστημάτων χρονομέτρησης και φωτισμού, πρόσθετος αθλητικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός καθώς και έπιπλα για την πλήρη λειτουργία και αξιοποίηση όλων των χώρων του νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης, οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας θα προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση των δύο υποέργων ώστε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αναβαθμισμένες αθλητικές υποδομές να αποδοθούν σε χρήση των δημοτών.

Δήμος Καρδίτσας – Γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προληπτικά κλείνουν ΚΔΑΠ και Δομές του Δήμου Τρικκαίων για τον κορονοϊό

Next Article
oreina

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών - Μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις