Εγκρίθηκε από το Αρχιτεκτονικό συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο φάκελος που υπέβαλε ο Δήμος Βόλου για το έργο της κατασκευής του δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία

Share

Εγκρίθηκε από το Αρχιτεκτονικό συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο φάκελος που υπέβαλε ο Δήμος Βόλου για το έργο της κατασκευής του δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία, στην περιοχή του παλιού Κοιμητηρίου, που αρχικά είχε απορριφθεί προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου να προχωρήσει στις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη αναδόχου, στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη εγκρίθηκε με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά. Ω της εκπλήξεως κατά ψήφισε η εκπρόσωπος της γνωστής κ. Νάνση Καπούλα, του παραρτήματος του ΤΕΕ, και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, που ελέγχεται από τους νοσταλγούς της “σκοτινής” περιόδου του Βόλου, της εποχής του τέλματος και της υπανάπτυξης.

Για να μην υπάρχει δηλαδή καμία αμφιβολία για τον ρόλο και τις σκοπιμότητες ενός εκάστου σε αυτή την πόλη που την είχαν καθηλώσει για να μπορούν να την ελέγχουν, αδιαφορώντας προκλητικά για το μέλλον και τα συμφέροντα των πολιτών της.

Με το έργο αυτό πέραν της σημαντικής κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης που θα επέλθει στην ευρύτερη περιοχή, επιτυγχάνεται και μια αισθητική αναβάθμιση του χώρου, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την αναβάθμιση και εξωραϊσμό του κοιμητηρίου των Ταξιαρχών, ώστε να λειτουργήσει ως ανοιχτό Μουσείο και πάρκο, με βάση μελέτη που έχει εκπονηθεί.

Δείτε επίσης