Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκαινιάστηκε η Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων

Τα εγκαίνια της Δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σχολικών Βοηθημάτων, της νέας δομής που δημιούργησε και λειτουργεί ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών να έχουν πρόσβαση σε σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία που αδυνατούν να αγοράσουν, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 6/4.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του διόροφου κτηρίου επί της οδού Λ. Σακελλαρίου που έχει δωρίσει στο Δήμο η συμπολίτισσα κ. Στ. Δόντα, σε ένα χώρο που διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες βιβλία που κατάφερε να συγκεντρώσει η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης αποτελούμενη τόσο από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, όσο -και κυρίως- από εθελοντές, συνταξιούχους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που βοήθησαν να γίνει πράξη η αρχική ιδέα της συναδέλφου τους κ. Δημ. Παλαιοχωρίτου- Πράττα που θα είναι και υπεύθυνη για τη λειτουργία της νέας δομής.

Εγκαινιάζοντας τη νέα δομή του Δήμου Καρδίτσας ο Δήμαρχος  κ. Φωτ. Αλεξάκος ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν να υλοποιηθεί η ιδέα της δημιουργίας της βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα των εθελοντών που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για το στήσιμο και την οργάνωσή της.

Ευχαρίστησε επίσης τους μαθητές και τους γονείς που πρόσφεραν σχολικά βοηθήματα, όπως και το βιβλιοπωλείο Ακρίβου που διέθεσε δωρεάν σημαντικό αριθμό βιβλίων. Κάλεσε δε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αγκαλιάσει τη Βιβλιοθήκη, να κάνει γνωστή την λειτουργία της σε όλους τους μαθητές, ώστε και να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία και να γνωρίζει το κάθε παιδί που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, οτι μπορεί να απευθυνθεί εκεί και να δανειστεί όποιο βοήθημα χρειάζεται δίνοντας μόνο το όνομά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Δήμου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος, ο οποίος συνεχάρη όλους, όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτής της δομής και κάλεσε τους μαθητές να δώσουν πνοή στο χώρο με την παρουσία τους και την αξιοποίησή του.

Την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός οτι οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης στήριξαν και στηρίζουν με προσφορές βιβλίων την προσπάθεια αυτή εξέφρασε και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκας.

Συγχαρητήρια στο Δήμο για την ιδέα της δημιουργίας της βιβλιοθήκης που θα βοηθήσει  πολλές οικογένειες μαθητών που αδυνατούν να αγοράσουν για τα παιδιά τους βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία έδωσε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κων. Νασιόπουλος, καλώντας τους Συλλόγους Γονέων να διαδώσουν, αλλά και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Τέλος η υπεύθυνη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης της Βιβλιοθήκης κ. Δ. Παλαιοχωρίτου- Πράττα, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια υπογράμμισε οτι πρόκειται για μια δομή που δημιουργείται από τους μαθητές για τους ίδιους τους μαθητές και επιδίωξη είναι να αποτελέσει ένα στέκι νεολαίας. Σε πρώτη φάση και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 5-7 το απόγευμα, αλλά υπάρχει η διάθεση από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και το Δήμο το ωράριο λειτουργίας της να διευρυνθεί από το Φθινόπωρο, ανάλογα και με την ανταπόκριση των μαθητών.

Εγκαινιάστηκε η Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων




Total
0
Shares
Previous Article

Η Πολιτική Συνοχής στην Ελλάδα: επιτυχίες, προκλήσεις και προοπτικές

Next Article

Το πρώτο ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντύσσελντορφ

Related Posts