Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής “Άυλα χρώματα” της Βίκυς Τριανταφύλλου

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής "Άυλα χρώματα" της Βίκυς Τριανταφύλλου

 

Την Έκθεση ζωγραφικής της Βίκυς Τριανταφύλλου με τίτλο “Άυλα χρώματα” εγκαινιάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σοφάδων.

Η ζωγράφος καταθέτει με το χρωστήρα τις μικρές και μεγάλες διαδρομές της, τις πνευματικές αναζητήσεις και το όραμα της για τον κόσμο. Η ίδια εξηγεί τα  “άυλα χρώματα” ως εξής:

Ο κοινός παρονομαστής των έργων της έκθεσης αυτής, είτε πρόκειται για νεκρή φύση, είτε για τοπιογραφία, είτε για έργα που αναφέρονται σε ανθρώπινες στιγμές, είτε όποια άλλη περίπτωση, είναι οι συμβολισμοί.

Χρησιμοποιώ, ότι για μένα εκφράζει σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα, μ’ ένα βαθύτερο νόημα και με πολλαπλές και σφαιρικές οπτικές. Για παράδειγμα, οι πεταλούδες εκφράζουν την μετάλλαξη, την ομορφιά, την άνοιξη, τον ρομαντισμό, αλλά ταυτόχρονα, την παρορμητικότητα και την άγνοια κινδύνου, δεδομένου ότι έλκεται από την φωτιά. Πολλαπλός ο συμβολικός τους χαρακτήρας.

Η τοπιογραφία επίσης μου δημιουργεί την αίσθηση του “θειου”, σαν αφύπνιση για τα πεπραγμένα μας, ατομικά και συλλογικά. Επίσης πολλαπλός ο συμβολισμός τους, όπου τα χρώματα και τα σχήματα, μας παραπέμπουν σ αυτά τα συμπεράσματα.

Στα καθαρά συμβολικά έργα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ερμηνείες είναι η πάλη μεταξύ των θετικών και των αρνητικών στοιχείων.

Στην τετράδα των κοινωνικοπολιτικών έργων, σημειώνεται η αρχέγονη κατάσταση συσσώρευσης πλούτου, σε αντίθεση με το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού  και των αξιών αυτών.

Αναφορικά στις ανθρώπινες στιγμές, είναι ένα πισωγύρισμα στην μνήμη, όπου η οπτική  της αθωότητας, σήμερα σαν ενήλικες, μας δημιουργεί τρυφερές νοσταλγικές εικόνες ή και συγκρίσεις  του τότε με το σήμερα. Πολλαπλοί οι συμβολισμοί.

Τα δικά μου ¨ΑΥΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ¨, πήραν ¨οπτική¨, ¨σάρκα και οστά¨, μέσα απ αυτά τα έργα.

Εύχομαι να συνοδοιπορήσουμε και να έχουμε καλές εικαστικές διαδρομές, στον κόσμο των άυλων χρωμάτων.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

triantafyllou vicky




Total
0
Shares
Previous Article
pagkosmia synomospondia thessalon

Πρώτος παγκόσμιος εορτασμός των Ηρώων της Εθνικής Επανάστασης καταγόμενους εκ Θεσσαλίας

Next Article
Την Παρασκευή «χορεύει» ο Α.Σ.Καρδίτσας

Την Παρασκευή «χορεύει» ο Α.Σ.Καρδίτσας

Related Posts