Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγγραφές μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά: Πότε ξεκινούν – Τα δικαιολογητικά

εγγραφές μαθητών/τριων της Α΄ Δημοτικού και των προνηπίων

Εγγραφές μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά: Πότε ξεκινούν – Τα δικαιολογητικά

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις εγγραφές μαθητών και μαθητριών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/τριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των εκάστοτε απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/τριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των εκάστοτε απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Τα δικαιολογητικά

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

1) Δελτίο Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας της Υπηρεσίας Ασύλου ή άλλου επίσημου εγγράφου, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των μαθητών/τριών,

2) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) και

3) Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμών ή προφύλαξης, αναγκαίο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

[pdf-embedder url=”https://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2022/02/eggrafes-nipiagogeia-egkyklios.pdf” title=”eggrafes nipiagogeia egkyklios”]

Εγγραφές στα Δημοτικά

Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής.

Κατά τις εγγραφές των μαθητών/τριών τα συστεγαζόμενα σχολεία θεωρούνται ως ένα σχολείο.

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων εγγραφών ο/η Διευθυντής/τρια -ο/η Προϊστάμενος/η του δημοτικού σχολείου ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων και συντάσσει ονομαστική κατάσταση μαθητών/τριών, την οποία αποστέλλει εντός προθεσμίας δύο εργάσιμων ημερών στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ο αριθμός των αιτήσεων μαθητών/τριών για εγγραφή στην Α΄ τάξη υπερβαίνει τους 25 μαθητές/τριες ανά τμήμα.

Επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των εγγραφών δεν απαιτείται η συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (παρ. 3 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017(Α’ 109)), καθώς σύμφωνα με την με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) αρμόδιος για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας ορίζεται ο/η Διευθυντής/τρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα δικαιολογητικά

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

[pdf-embedder url=”https://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2022/02/eggrafes-dimotika-egkyklios.pdf” title=”eggrafes dimotika egkyklios”]



Total
0
Shares
Previous Article
Στο έργο της νέας λιμνοδεξαμένης στο Παλαιομονάστηρο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στο έργο της νέας λιμνοδεξαμένης στο Παλαιομονάστηρο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Next Article
Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη έκρηξη στον Ήλιο κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη έκρηξη στον Ήλιο κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος