‘Έφυγε στ’ άστρα‘ ξαφνικά Βραγκιανίτης 50 ετών στην αγορά Μουζακίου …

Share

‘Έφυγε στ’ άστρα‘ ξαφνικά Βραγκιανίτης 50 ετών στην αγορά Μουζακίου …

Ο Γιώργος Τσιατσιανης ( Νακος ) του Χρήστου και της Ναυσικάς σήμερα το πρωί υπέστη οξύ έμφραγμα ( σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ) στην αγορά Μουζακίου όπου κατέβηκε το πρωί από τα Βραγκιανά – οικισμό Φλωρε’σια -για ψώνια .
Διακομίστηκε τάχιστα στο ΚΥ αλλά δυστυχώς οι  προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας βιοπαλαιστών, δεινός συλλέκτης τσαγιού βουνού και ρίγανης , προμήθευε τα τελευταία χρόνια τους πατριώτες και επισκέπτες .

Επι χρόνια εργαζόταν στο Περιστέρι Αττικής και επέστρεψε στα πάτρια . Τελευταία ήταν δικαιούχος του ‘’ελάχιστου εγγυημένου‘’ επιδόματος και με τη στήριξη συγγενών βιοποριζόταν με αξιοπρέπεια .
Επι μέρες παραπονιόταν για πόνους στο στήθος , δεν έδωσε όμως, οπως φαίνεται, τη δέουσα προσοχή .
•Αναδεικνύεται για αλλη μια φορά δυστυχως το μείζον πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στο περιφ ιατρείο Βραγκιανων : κενό για 5ο μήνα , μαζί με το ζήτημα λειτουργίας  κοινωνικών δομών από τον τοπικό δήμο για στήριξη απόλυτα απόρων και αδύναμων δημοτών .
•• Φυσικά παρά τον πόνο για την απώλεια του φίλου και συγγενή μας Γιώργου , επουδενί θελουμε να εκμεταλλευθούμε το τραγικό αιφνίδιο περιστατικό για να επιρρίψουμε ευθύνες σε αρμόδιους για την ελλιπή πρωτοβάθμια  ιατρική φροντίδα .

^ Όμως είναι καιρός αν οι κρατικοί αρμόδιοι έχουν στοιχειώδη ενσυναίσθηση των αναγκών των ορεινών κατοίκων : ηλικιωμένων και νεωτερων , ας επιδείξουν ταχύτητα -αποτελεσματικότητα
και να διοριστεί επιτέλους γιατρός στην έδρα της καποδιστριακής περιοχής του Αχελωου Θεσσαλίας .
Το ισχύον σύστημα είναι …τρύπιο ,άδικο .

^ Οι κοινωνικές υπηρεσίες ας μπουν στα σπίτια αδύναμων – παρότι πολλοί είναι αρνητικοί και… περήφανοι ( που πρέπει να σπάσει ως ταμπού ) για ενημέρωση , πρόληψη και βοήθεια .

^ Ας μας κινητοποιήσει ο ξαφνικός αδόκητος θάνατος του Γιώργου.

• Καλό παράδεισο ! Συλλυπητήρια στα αδέλφια και συγγενείς του …
Θερμές ευχαριστίες στους γιατρούς – διασώστες του ΚΥ Μουζακίου .

Δημήτρης Παπακώστας 15-2-23

 

Δείτε επίσης