Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Στέργιος Ηλ. Τέγος (Στρατηγός)

.

 Απεβίωσε σήμερα  τις πρώτες πρωινές ώρες 22 Μαίου 2018 ο χωριανός μας Στέργιος Ηλ. Τέγος  [Στρατηγός] σε ηλικία 88 ετών.

Tegos Stergios 1

Τέγος Ηλ. Στέργιος

1930-2018

 Η Εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 1:00μ.μ. στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου.

 Ο Στέργιος υπήρξε φανατικός υποστηρικτής σε θέματα που αφορούσαν το ιστορικό χωριό μας την ιστορία του και την προβολή του.

 Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό μας. Τελείωσε τις τρείς πρώτες τάξεις στο Γυμνάσιο Μουζακίου . Το 1948 κατετάγη εθελοντής στρατιώτης  τεχνικού σώματος πενταετούς θητείας . Αποφοίτησε από το 8ο νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών το 1955. Απόφοιτος της Στρατιωτικής σχολής αξιωματικών τεχνικού σώματος [Σ.Σ.Α.Τε. Σ.] σαν Ανθυπολοχαγός το 1958. Πτυχιούχος Πανεπιστημίου ,τμήματος οικονομικής επιστήμης.

 Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Σ.Υ.Α. Σχολής εκπαιδευτών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής εκπαίδευσης  [Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε] Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών  [Ε.Ε.Ε.Ε.]

 Αποστρατεύτηκε το 1982 ήταν παντρεμένος με την Ελένη Ουζουγεώργη και απέκτησαν δύο Θυγατέρες , την Αρετή –Μαρία και την Ηλιάνα.   Πριν από λίγες μέρες εξέδωσε ένα βιβλίο σχετικά με τον Γ. Καραϊσκάκη με τίτλο “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” [Το οδοιπορικό του ήρωα από την γέννηση μέχρι το θάνατό του] του οποίου αντίτυπο δώρισε στην βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”.

Δ. Γιώτης – Μαυρομμάτι Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη της δημοσιογράφου υγείας Ιωάννας Λάκα, στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού Σεραφείμ Μπουλούμπαση

Next Article

22 Μαΐου: Ημέρα Τοπικού Περιβάλλοντος και Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας