Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έφυγε από τη ζωή ο Οξυώτης Γρηγόρης Ανδριάς

andrias

 

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών με τραγούδια του τόπου μας, όπως εκείνος επιθυμούσε, αποχαιρετήσαμε στην τελευταία του κατοικία στο Καπανδρίτι Αττικής, πριν λίγες ημέρες, τον αγαπητό μας συγχωριανό Γρηγόρη Ανδριά. Έναν άνθρωπο με απίστευτη νοσταλγία για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλη αγάπη για τους συγχωριανούς του. ΄Εναν Οξυώτη, που από ιδρύσεως του συλλόγου έως το θάνατό του, μέσα από τις διάφορες χορηγίες που προσέφερε ανιδιοτελώς, στάθηκε αρωγός στις προσπάθειές του για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και την ενίσχυση των σχέσεων, αποδήμων Οξυωτών με τη γενέτειρά τους.

Επίτιμο μέλος από εικοσαετίας, θα ήταν παράλειψη, έλλειψη ευγνωμοσύνης και σεβασμού στη μνήμη του, να μην αναφερθούμε εν συντομία στην καθοριστική συμβολή του σε ποικίλες δραστηριότητες του συλλόγου.

Βασικός χορηγός κάθε χρόνο, του χρηματικού βραβείου στον εισαχθέντα με την υψηλότερη βαθμολογία σε ΑΕΙ μαθητή με καταγωγή από την Οξυά, συμμετοχή σε εράνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, χορηγός για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε Αθήνα και χωριό, δωροθέτης σε λαχειοφόρους αγορές, ενίσχυσε οικονομικά για την αγορά της αίθουσας όπου στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου, χρηματοδότησε την έκδοση εντύπων, βιβλίων και CD παραδοσιακών τραγουδιών σχετιζόμενων με την Οξυά, επιμελήθηκε, κατασκεύασε και μέσω του συλλόγου τοποθέτησε τις πληροφοριακές πινακίδες μετάβασης σε όλους τους οικισμούς και γειτονιές του χωριού μας…

Με τα λόγια αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Ν.Καρδίτσας«Ο Αγ. Δημήτριος»

 

72424189 2457485357801022 456848069183406080 n




Total
0
Shares
Previous Article
aokraneas1

Ο ΑΟ Κρανέας τσίμπησε τρεις βαθμούς από το Καππαδοκικό

Next Article
egainia Mixail trikala

Εγκαίνια νέου Super Market «ΜΙΧΑΗΛ ΑΕ» στα Τρίκαλα